Deze zomer transformeert Pakhuis de Zwijger, in samenwerking met Outdoor Cinema, ons plein voor twee weken tot het bruisende Filmplein. Van 2 tot en met 12 juli nodigen wij je elke werkdag uit om op ons terras te genieten van één of meerdere korte films.

Het filmprogramma wordt elke avond samengesteld door een ander filminitiatief, waaronder Roze Filmdagen, Go Short en CinemAsia. Het resultaat is een ijzersterk en afwisselend programma met voor ieder wat wils: van internationale muziekfilms en animaties tot avonden met alleen maar korte films. En met heerlijke snacks en drankjes bij onze buitenbar is het de perfecte gelegenheid om vrienden uit te nodigen en te genieten van legendarische zomerse filmavonden!

Tickets: Voor slechts €10,00 krijg je toegang tot de film, een verfrissend biertje van Brouwerij ’t IJ (of frisdrank) en een bakje popcorn.

Filmprogramma:
• Dinsdag 2 juli: We trappen af met drie korte films gecureerd door Africadelic en YardVibes. Bereid je voor op poëtische, Afro-futuristische films die ingaan op identiteit, relaties, geluk en de impact van migratie.
• Woensdag 3 juli: In-Edit presenteert Scream my Blood: A Gogol Bordello Story – een spetterende Vice News documentaire over de Punk Folk band Gogol Bordello en hun charismatische leider Eugene Hutz, tevens Oekraïense activist.
• Donderdag 4 juli: Schuld en Boete, een documentaire van Hollandse Helden en KRO-NCRV, onthult de uitdagingen van financiële achterstand en het moeizame proces om hieruit te ontsnappen.
• Vrijdag 5 juli: Shortcutz Amsterdam brengt vier korte films van veelbelovende Nederlandse makers. Thema’s als identiteit, eenzaamheid en verbinding komen aan bod.
• Maandag 8 juli: Roffa Mon Amour, het meest magische Rotterdamse openluchtfestival, komt speciaal naar Amsterdam voor een bijzondere filmavond.
• Dinsdag 9 juli: CinemAsia, een van de grootste Aziatische filmfestivals van Europa, presenteert een verrassend programma met films van Aziatische makers.
• Woensdag 10 juli: Roze Filmdagen selecteert een “Best of Roze Filmdagen 2024” programma met vijf afwisselende korte films uit o.a. Australië en Taiwan, allemaal met een queer thema.
• Donderdag 11 juli: Go Short programmeert drie indrukwekkende en dromerige korte films over onder andere het eiland Martinique, een verlangen naar genderfluïditeit en een animatiefilm over gemuteerde dieren op een ruimteschip.
• Vrijdag 12 juli: Kaboom Animation Festival sluit af met een knaller – het nieuwste en beste op het gebied van animatie.

Bekijk het filmprogramma hier en bestel direct je kaartje!