Update: deze screening is helaas geannuleerd.

Deze avond op het filmplein een vertoning van een film die we eerder dit jaar in Pakhuis de Zwijger hebben mogen vertonen en graag nog een keer aandacht willen geven: ‘Schuld & Boete’. Deze documentaire van Hollandse Helden en KRO-NCRV belicht een systeem dat er voor zorgt dat als je eenmaal een achterstand hebt, het verdomd moeilijk is om daar weer uit te komen. Een systeem dat uit is op escalatie, waardoor schulden, vaak onnodig, in rap tempo problematisch worden en niet meer op eigen kracht zijn op te lossen.

Praktische details

Tijdens de filmscreenings van het Filmplein krijg je voor slechts €10 een gratis biertje (IJwit of Vrijwit) of frisdrank, een bakje popcorn en een koptelefoon in bruikleen om de film te kunnen beluisteren en kijken. De film begint om 22.00 uur.

De koptelefoons zijn vanaf 21.00 uur af te halen met je ticket(s). Mochten er nog kaarten beschikbaar zijn, dan kun je die ook vanaf 21.00 uur ter plekke kopen voor €12,50.

Let op: gekochte kaarten kunnen niet meer geannuleerd en/of vergoed worden.

Over de documentaire

Schuld & Boete richt het vizier op de industrie die er op uit is die schulden te innen, gezien door de ogen van de mensen die moeten terugbetalen en aflossen. Wat maken zij mee? Hoe ervaren zij de druk die door deurwaarders en incassobureaus op hen wordt uitgeoefend? Wat doet de stress van een steeds hoger oplopende schuld met een mens?

De film belicht een systeem dat er voor zorgt dat als je eenmaal een achterstand hebt, het verdomd moeilijk is om daar weer uit te komen. Een systeem dat uit is op escalatie, waardoor schulden, vaak onnodig, in rap tempo problematisch worden en niet meer op eigen kracht zijn op te lossen.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Partners
ProgrammareeksHet Filmplein

Welkom bij het Filmplein! Samen met Outdoor Cinema organiseert Pakhuis de Zwijger tijdens de zomer twee weken lang filmavonden buiten op ons plein, wat voor deze weken wordt omgedoopt tot Het Filmplein.