Van de oorlog in Oekraïne tot boerenprotesten tot watertekorten en een nijpende gascrisis. Er gebeurt genoeg in Amsterdam, Nederland en de wijde wereld. Met onze programmering proberen wij zoveel mogelijk maatschappelijke vraagstukken te bespreken en mensen te verbinden met de dialoog. Zo blijven wij niet hangen bij alle kwesties maar focussen we samen op een hoopvolle en betere toekomst.

Wat kan je binnenkort verwachten bij Pakhuis de Zwijger? Binnen de verschillende domeinen waarin we programma’s maken, komen weer interessante avonden aan. In domein Ruimte gaan we het bijvoorbeeld hebben over de 1 miljoen (!) Amsterdammers die binnenkort deel uit maken van onze stad. Hoe gaan wij die huisvesten? Kan iedereen naar school en naar het park? Is de huidige infrastructuur voldoende uitgerust voor alle nieuwkomers?

Binnen Duurzaamheid behandelen wij de huidige stikstofcrisis. Waar en bij wie ligt de verantwoordelijkheid? Hoe kunnen wij als samenleving uit deze crisis komen en de uitstoot verminderen?

In domein Creatieve Industrie pakken wij de draad weer op met onze internationale reeks Designing Cities For All. De aankomende programma’s richten zich op hoe we design kunnen dekoloniseren. Hoe zien we kolonisatie terug in ons alledaagse leven en hoe kunnen we design gebruiken om te dit te dekoloniseren?

In het Sociale domein vindt in oktober de Week van de Mentale Gezondheid plaats. Tijdens deze week zullen programma’s zich richten op mentale gezondheid vanuit verschillende perspectieven. Wij eindigen de week met een interactief festival waarin alle aspecten op een educatieve manier aan bod komen!

Binnen de wereld van Technologie onderzoeken wij je Rechten in de digitale stad. Iedereen wordt afhankelijker van de online-wereld maar waar kan je als burger terecht? Bestaat er zoiets als digitale burgerrechten?

Tot slot zal Tegenlicht om de week in Pakhuis de Zwijger de afleveringen nabespreken tijdens de Tegenlicht Meet Up. Woensdag 31 augustus vindt de eerste Tegenlicht Meet Up: The Gender Games plaats. Hier proberen we de volgende vraag te beantwoorden: Hoe zijn gender-inclusieve sporten en eerlijke competitie met elkaar in overeenstemming te brengen?

Zoals altijd: hou onze agenda in de gaten voor de leukste, interessantste en nieuwste programma’s over stad en land van morgen. Hopelijk ontmoeten we je snel in Pakhuis de Zwijger!