De Week van de Circulaire Economie is een landelijke campagneweek in het leven geroepen door Het Versnellingshuis. Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari 2021 staat onze agenda in het teken van de Circulaire Economie. Door het hele land krijgen best practices een podium, komen voorlopers met elkaar in contact en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Zo kunnen ondernemers en professionals zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt!

Circl x Pakhuis de Zwijger

Circl is de plek waar deze ambities tastbaar worden. Samen met Pakhuis de Zwijger worden er deze week actiegerichte workshop georganiseerd: wat kan er concreet gedaan worden om circulariteit op grote schaal toe te passen? Van financiering tot ondernemen en van beleid tot vaardigheden. Vanuit alle hoeken bekijken we hoe we de transitie naar een circulaire economie kunnen versnellen.

Wil jij je duurzame ambities aan het rollen brengen? Schrijf je in voor de Week van de Circulaire Economie! Hieronder al onze programma’s op een rijtje:

DI 2 FEB (15:30 uur):
Week van de Circulaire Economie: Workshop – Lobby versus rebellie

WO 3 FEB (15:45 uur):
Week van de Circulaire Economie: Live interview met Bas Eickhout & Stientje van Veldhoven

DO 4 FEB (15:00 uur):
Week van de Circulaire Economie: Workshop | THE BIG LITTLE STORY FOR CHANGE
VR 5 FEB (15:00 uur):
Week van de Circulaire Economie: Workshop | Toekomstgericht leiderschap

Voor een compleet overzicht van de programmering bij Circl tijdens de Week van de Circulaire Economie kun je een kijkje nemen in de agenda van Circl.

 

ProRail x Pakhuis de Zwijger

Ook ProRail biedt van maandag t/m vrijdag een online programma aan met webinars over de vraag: “Wat is de duurzame en circulaire toekomst van het Nederlandse spoor?”. Samen met Pakhuis de Zwijger, Bureau Spoorbouwmeester, NS, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat- geven we in vijf ochtenden inzicht in het circulaire denken en doen van de Nederlandse spoorsector.

Bekijk hier het overzicht van de programma’s en reserveer gelijk je online plekje!

MA 1 FEB (09:30 uur)
ProRail x Week van de Circulaire Economie: Helder opdrachtgeverschap en ontwerpkracht – In gesprek met bouwers, ontwerpers en opdrachtgevers over het bouwen van morgen.

MA 1 FEB (11:00 uur)

ProRail x Week van de Circulaire Economie: Uitreiking ProRail Verduurzaamt Trofee 2021 – Presentaties van ProRails meest duurzame projecten.

DI 2 FEB (09:30 uur)

ProRail x Week van de Circulaire Economie: Landgoedstation Driebergen-Zeist – Lessen voor de opdrachtgevers en projectleiders van de toekomst.
DI 2 FEB (11:00 uur)
ProRail x Week van de Circulaire Economie: Circulaire energietransitie op stations – Hoe zetten we de energietransitie in met producten, zoals zonnepanelen, die nog niet volledig circulair zijn?

WO 3 FEB (09:30 uur)

ProRail x Week van de Circulaire Economie: ProRail Circulair – In gesprek met bouwers, ontwerpers en opdrachtgevers over het bouwen van morgen.

WO 3 FEB (11:00 uur)

ProRail x Week van de Circulaire Economie: Samenwerken met de markt – Hoe doe je dat?

DO 4 FEB (09:30 uur)

ProRail x Week van de Circulaire Economie: De schoonheid van circulair ontwerpen – Op zoek naar een nieuwe expressie van het spoor.

DO 4 FEB (11:00 uur)

ProRail x Week van de Circulaire Economie: All we have to do is wake up and change – In gesprek over duurzaamheid met Reinout Wissenburg.

VR 5 FEB (09:30 uur)

ProRail x Week van de Circulaire Economie: Lineaire financiering staat circulair bouwen in de weg – Een gesprek over de financiële patstelling.

VR 5 FEB (11:00 uur)

ProRail x Week van de Circulaire Economie: Afval bestaat niet – Zinvol en mooi hergebruik in de spoorse omgeving.

Klik hier voor meer informatie en een programma-overzicht.

 

Samengesteld door
Fenno Verdaasdonk
Hoofd Marketing en Communicatie