ProRail reikt jaarlijks intern de Verduurzaamt Trofee uit aan een project dat hét voorbeeld is van verduurzaming. Ook wordt jaarlijks een collega die een duurzaam initiatief is gestart en daarmee een voorbeeld is voor onze ProRailcollega’s, een prachtige wisseltrofee uitgereikt. Voor de ProRail Verduurzaamt Trofee 2020 zijn 3 projecten en 3 ProRailers genomineerd. Tijdens deze bijeenkomst maken we kennis met hun projecten en initiatieven en wat hen drijft om zich voor duurzaamheid bij ProRail in te zetten.

Na de presentaties van de genomineerden reikt de jury, bestaande uit Ans Rietstra (COO ProRail), Inés Plasmans (directeur Communicatie en Externe Betrekkingen ProRail) en Reinout van Wissenburg (manager Strategische duurzaamheid ProRail), de prijzen uit aan het meest duurzame project en de groenste medewerker van ProRail van 2020.

Het belooft een bijeenkomst te worden vol inspirerende voorbeelden van duurzame projecten en initiatieven die er voor zorgen dat het spoor nog duurzamer wordt!

DE WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE
Tijdens de Week van de Circulaire Economie, van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari 2021, biedt ProRail van maandag t/m vrijdag een online programma aan met webinars over de vraag “Wat is de duurzame en circulaire toekomst van het Nederlandse spoor?” Samen met Bureau Spoorbouwmeester, NS Stations, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat geven we in vijf ochtenden inzicht in het circulaire denken en doen van de Nederlandse spoorsector.

Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Bahram Sadeghi
Schrijver/ Moderator