“Echte Amsterdammers drinken geen koffie met havermelk, maar met het sap uit een pot zure bommen” – aldus straatkunstenaar Hans de Tweede.

In de nieuwe programmareeks ‘Amsterdamse Iconen’ die op vrijdag 3 februari van start gaat, gaan we in gesprek met iconische Amsterdammers die hun sporen hebben verdiend in hun vakgebied. Een gesprek over hun werk, leven en band met de stad. En zoals je van ons gewend bent, kun je als bezoeker natuurlijk ook meepraten. Waar halen de Amsterdamse iconen hun inspiratie vandaan? Wat betekent Amsterdam voor hen? En drinken ze koffie met havermelk of met sap uit een pot zure bommen?

Vrijdag 3 februari om 20:00 trappen we af met comedian, presentator en acteur Howard Komproe. Vrijdag 17 februari gaan we in gesprek met schrijver en journalist Geert Mak. Ontmoeten we je dan?

Foto: Het Agentschap

Amsterdamse Iconen #1 – Howard Komproe – 3 februari, 20:00

Met trots presenteren we ons eerste Amsterdams Icoon: comedian, presentator & acteur Howard Komproe. Hij verhuisde op zijn 18e van Hoenderloo naar Amsterdam, waar hij al snel zijn weg als comedian vond. Door een toevallige ontmoeting in een supermarkt in de Jordaan kwam hij bij Comedytrain terecht. Sindsdien is Howard niet meer weg te denken als comedian uit de Amsterdamse en Nederlandse theaters. Als kers op de taart heeft hij als corona-hobby Komproeven opgezet, waar hij kant-en-klare maaltijden zoals vierkante frikandellen kookt. Momenteel repeteert hij voor de The Story of Travis, over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis. Dit voorjaar gaat de voorstelling in première. Tijd om met deze ondernemende en creatieve Amsterdammer in gesprek te gaan!

Meld je hier gratis aan.

Foto: Merlijn Doomernik

Amsterdamse Iconen #2 – Geert Mak – 17 februari, 20:00

De tweede iconische Amsterdammer die onze zaal komt verwarmen is journalist en non-fictieschrijver Geert Mak. Als kwekeling aan de Vrije Universiteit kreeg hij een boete op de mat voor zijn artikel Johnson oorlogsmisdadiger in een studentenblad. Nu staat hij bekend om tal van boeken waarin de geschiedenis van Amsterdam, Nederland en Europa een prominente rol speelt. Waar komt Geert’s fascinatie voor de geschiedenis vandaan en hoe kijkt hij naar het Amsterdam van vandaag? Laat Geert Mak je meenemen in zijn eigen geschiedenis en die van Amsterdam.

Meld je hier gratis aan.

Samengesteld door
Mediapartner