Na een jaar gevuld met meer dan 600 programma’s komt er een einde aan het seizoen en gaan we met zomerstop! Vanaf donderdag 13 juli tot en met zondag 3 september sluit Pakhuis de Zwijger, en haar dependance New Metropolis Nieuw-West, tijdelijk haar deuren voor bezoekers. Vanaf maandag 4 september gaan we weer open, dus hou je agenda alvast vrij en kom naar één van onze mooie, nieuwe programma’s in het najaar. Houd hier onze agenda in de gaten om op de hoogte te blijven!

Wij willen al onze bezoekers en Vrienden van Pakhuis de Zwijger hartelijk bedanken voor het bezoeken van onze programma’s en de steun gedurende het afgelopen jaar. Mede dankzij jullie hebben wij vele mooie, diepgaande programma’s kunnen maken. Van de jaarlijkse Nieuw Amsterdam Prijzen en onze samenwerking met ITA voor de Staat van de Stad tot een festival tijdens het 5-jarig jubileum van de Week Tegen Racisme en de Open Groen Dag.

Voor de nieuwe programmareeks Stem van de Stad gingen onze stagiairs weer de straat op en vroegen aan jongeren hun meningen over verschillende actuele thema’s die momenteel spelen in de stad. Tijdens één van de laatste afleveringen bespraken wij hoe jonge Amsterdammers denken over het organiseren van festivals in de groene omgeving rondom de stad.

Verder lanceerde wij dit seizoen een nieuwe programmareeks Amsterdamse Iconen. Tijdens deze programma’s hadden wij de eer om telkens een bijzondere Amsterdammer te ontvangen en te praten die over diens werk, leven en band met de stad. Tot nu toe hebben we al 8 mooie iconen gehad, namelijk Howard Komproe, Geert Mak, Bénédicte Ficq, Sylvana Simons, Edson Sabajo, Rocky Hehakaija, Won Yip en Hedy d’Ancona. Wie mis jij nog in dit rijtje en vind je dat als volgende Amsterdams Icoon een plek op ons podium moet krijgen?

Al onze programma’s en activiteiten zijn terug te vinden via onze website. Wil je tijdens jouw zomer(vakantie) speciale terugkijk tips én sneak peeks voor het komend seizoen ontvangen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram of LinkedIn!

Wij wensen iedereen alvast een hele fijne zomer toe. Tot snel!

Team Pakhuis de Zwijger