De Stad
Landelijke lancering

Stadmakersfonds

Het eerste investeringsfonds voor ambitieuze Stadmakers in Nederland start in de provincie Utrecht en wil uitgroeien tot hét nationale fonds. Doe jij mee?
Gratis, extern reserveren
woensdag 24 jun, 16.00
wo 24 jun, 16.00
Online via LIVECAST
Volg dit programma via de LIVECAST

In heel Nederland steken Stadmakers de handen uit de mouwen om steden duurzaam, inclusief en aantrekkelijk te maken. Zij starten initiatieven met maatschappelijke meerwaarde en zijn gepassioneerde wegbereiders voor nieuwe gebiedsontwikkeling. Met maatschappelijk impact als drijfveer is een gezonde business case noodzakelijk voor het langdurig succes van een initiatief. Maar voor nieuwe spelers is het vaak lastig toegang te krijgen tot financiering. Daarom is er nu het Stadmakersfonds.

LIVECAST

In verband met de meest recente ontwikkelingen betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel om zeker te zijn van je online plekje, waarna je 24 uur voor de start van het programma een mailtje van ons ontvangt met de juiste link naar de LIVECAST of Zoom webinar. Je kunt ook altijd nog meekijken via de onderstaande gele buttons verwijzend naar LIVECAST en Zoom.

Praat mee via Zoom Bekijk de LIVECAST

Om de grote opgaven in onze steden op te lossen hebben we de combinatie nodig van lange termijn (top-down) beleid en initiatief van onderop. Stadmakers spelen een grote rol als initiatiefnemers om de stad beter, creatiever, duurzamer, inclusiever, aantrekkelijker, socialer, eerlijker en circulair te maken. Om hun initiatieven te laten opschalen en verduurzamen, is een nieuwe financiële infrastructuur nodig.

Het Stadmakersfonds werd op 9 januari gelanceerd in de provincie Utrecht als matchmaker, begeleider en investeerder in maatschappelijke initiatieven met grote ambities. Het Stadmakersfonds wil opschalen tot het Nederlandse fonds om meer maatschappelijke initiatiefnemers te helpen groeien en verduurzamen. Op deze avond verkennen wij graag samen de kansen voor het Stadmakersfonds voor jou en jouw regio. Kom en denk actief mee hoe we het fonds landelijk lanceren!

Over het Stadmakersfonds

Het Stadmakersfonds draagt bij aan een levendige en inclusieve stad door te investeren in initiatieven met maatschappelijke meerwaarde en redelijk economisch rendement. Het fonds is matchmaker tussen stadmakers en investeerders. Het helpt initiatieven hun vastgoed en grond aan te kopen, en de bouw te financieren. Om het maatschappelijk rendement mogelijk te maken hanteert het fonds een financieel rendement. Daarnaast adviseert het fonds stadmakers over het opzetten van een haalbare businesscase. Het Stadmakersfonds is een revolverend fonds. Initiatiefnemers betalen de lening tegen gunstige voorwaarden terug aan het fonds, om zo steeds nieuwe Stadmakers de kans te geven initiatieven te verduurzamen.

Het Stadmakersfonds is een initiatief van STIPO en Stadkwadraat, en mogelijk gemaakt met een startkapitaal van de Provincie Utrecht. Het Stadmakersfonds werkt samen met de Triodos Bank. Lees meer over het fonds op de website.

Gratis, extern reserveren
woensdag 24 jun, 16.00
Online via LIVECAST
Reserveer
Nog 140 plaatsen beschikbaar