Logistiek is de bloedsomloop van de stad, zonder logistiek wordt er niet gebouwd, worden winkels niet bevoorraad en worden er geen pakketjes bezorgd. Tegelijkertijd knelt het in de bevoorrading van de stad en zet logistiek de leefbaarheid van de stad flink onder druk. De sector is daarom toe aan een nieuwe start, maar hoe ziet dat er straks uit? Wat is de slimme, lichte, schone, duurzame logistiek van de toekomst? Tijdens dit programma geeft Amsterdams wethouder Egbert de Vries de aftrap van Logistiek020; een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam en de Amsterdamse logistieke sector.

We beginnen het programma in gesprek met Amsterdams wethouder Egbert de Vries, lector city logistics van de HvA Walther Ploos van Amstel, manager operations Amsterdamse ondernemersvereniging ORAM Menno van der Valk en programmamanager logistiek voor gemeente Amsterdam Cathelijne Hermans over de stand van zaken van logistiek in Amsterdam. Wat is de impact van de logistiek op de stad en hoe kunnen we met slimme, veilige en schone logistiek de leefbaarheid van onze stad kunnen vergroten.

We gaan in gesprek met logistieke parels uit de stad, zij vertellen over hun werk en hun innovaties om slimmer, veiliger en schoner te kunnen werken.

DossierLogistiek020
Bereikbaar
Dit programma is ontwikkeld door
Servaz van Berkum
In samenwerking met
Mediapartners
ProgrammareeksLogistiek020

Logistiek is de bloedsomloop van de stad, zonder logistiek wordt er niet gebouwd, worden winkels niet bevoorraad en worden er geen pakketjes bezorgd. Tegelijkertijd knelt het in de bevoorrading van de stad en zet logistiek de leefbaarheid van de stad flink onder druk. De sector is daarom toe aan een nieuwe start, maar hoe ziet dat er straks uit? Samen met de sector, de gemeente en de rest van de stad gaan we op zoek naar de slimme, lichte, schone, duurzame logistiek van de toekomst?