Ondanks COVID blijft Amsterdam groeien, daardoor is steeds meer ruimte nodig voor leefruimte en parken. Maar ook voor waterberging en hittestress is meer ruimte nodig, daardoor moeten we het verkeer in de stad slimmer organiseren. Hoe houden we met deze opgaven Amsterdam slim en schoon bereikbaar voor iedereen? Dat is de vraag waar de Amsterdamse raadsleden zich mee bezig houden. Wat zijn hun ambities voor de bereikbaarheid van onze stad. Wat zijn hun drijfveren en waarom zijn zij politiek actief geworden. En hoe ziet hun ideale versie van Amsterdam in 2030 eruit?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
DossierRuimte! Ruimte! Ruimte!
Leefbaar

We beginnen de avond met een appél voor de slimme en schone bereikbaarheid van Amsterdam door Cathelijne Hermans en Leonie van den Beuken. Vanuit hun oproep bespreken we de ambities van de Amsterdamse raadsleden Zeeger Ernsting, Anne Marttin, Tiers Bakker en Kevin Kreuger. Meepraten kan via de aanmeldknop op deze website.

Eerder spraken we met gedeputeerde verkeer en vervoer Jeroen Olthof van Noord-Holland over zijn ambities voor de leefbaarheid en de bereikbaarheid van de metropool. Tijdens de uitzending laten we een fragment zien van Ruimte! Ruimte! Ruimte! In gesprek met Jeroen Olthof. Hieronder is het hele gesprek te zien.

Dit programma is ontwikkeld door
Servaz van Berkum
Mediapartners
ProgrammareeksRuimte! Ruimte! Ruimte!

Dit decennium barst in ons land de strijd om de ruimte los. Hebben we voldoende ruimte voor de één miljoen geplande woningen? Voor klimaatadaptatie, voor de opwekking van duurzame energie, voor landbouw en natuur, voor de circulaire industrie? En voor de bereikbaarheid van onze steden, voor nieuwe logistieke hubs, voor snelfietspaden en voor spelende kinderen? Hoe houden we onze leefomgeving prettig, veilig en gezond en welk plan heeft straks prioriteit bij ruimtegebrek? In de programmaserie Ruimte, Ruimte, Ruimte!!! gaan wij op zoek naar hoe de toekomstige inrichting van stad en land de komende jaren gaat vorm krijgen; naar nieuwe ideeën voor het (her)ontwerp van onze schaarse ruimte.