Van deelmobiliteit tot slimme mobiliteit; de bereikbaarheid van Noord-Holland gaat de komende jaren flink op de schop. Er is ook steeds meer ruimte nodig voor nieuwbouw, klimaatadaptatie en natuur en door de bevolkingsgroei zal het verkeer drukker worden. Hoe houden we met deze opgave Noord-Holland slim en schoon bereikbaar voor iedereen? Dat is de vraag waar de Noord-Hollandse statenleden zich mee bezig houden. Wat zijn hun ambities voor de bereikbaarheid? Wat zijn hun drijfveren en waarom zijn zij politiek actief geworden. En hoe ziet hun ideale versie van Noord-Holland in 2030 eruit?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

We beginnen de avond met een appél voor de slimme en schone bereikbaarheid van Noord-Holland door Cathelijne Hermans en Leonie van den Beuken. Vanuit hun oproep bespreken we de ambities van de Noord-Hollandse statenleden Nicole van der Waart, Klaas-Jeroen Terwal, Eric Jensen en Wim Hoogervorst. Meepraten kan via de aanmeldknop op deze website.

Eerder spraken we met gedeputeerde verkeer en vervoer Jeroen Olthof van Noord-Holland over zijn ambities voor de leefbaarheid en de bereikbaarheid van de provincie. Tijdens de uitzending laten we een fragment zien van Ruimte! Ruimte! Ruimte! In gesprek met Jeroen Olthof. Hieronder is het hele gesprek te zien.

DossierRuimte! Ruimte! Ruimte!
Leefbaar
Dit programma is ontwikkeld door
Servaz van Berkum
Mediapartner
ProgrammareeksRuimte! Ruimte! Ruimte!

Dit decennium barst in ons land de strijd om de ruimte los. Hebben we voldoende ruimte voor de één miljoen geplande woningen? Voor klimaatadaptatie, voor de opwekking van duurzame energie, voor landbouw en natuur, voor de circulaire industrie? En voor de bereikbaarheid van onze steden, voor nieuwe logistieke hubs, voor snelfietspaden en voor spelende kinderen? Hoe houden we onze leefomgeving prettig, veilig en gezond en welk plan heeft straks prioriteit bij ruimtegebrek? In de programmaserie Ruimte, Ruimte, Ruimte!!! gaan wij op zoek naar hoe de toekomstige inrichting van stad en land de komende jaren gaat vorm krijgen; naar nieuwe ideeën voor het (her)ontwerp van onze schaarse ruimte.