Creatieve Industrie
De Stad

Over het IJ Festival en Julidans

Oude makers, nieuwe vormen en de relatie tussen publiek en podiumkunstenaar.
dinsdag 14 jul 2020, 20.30
di 14 jul 2020, 20.30
Online via LIVECAST

Dansen op een grasveld, bier in plastic glazen en live optredens van je favoriete artiesten: dé ingrediënten van een gemiddelde festivaldag. Maar helaas; naast vakantieplannen is ook de festivalzomer weggevaagd door Covid-19. Om thuisblijvers tegemoet te komen en een zomer zonder feest draaglijker te maken, presenteert Pakhuis de Zwijger deze zomer Thuisfest: dè talkshow waarin we met organisatoren, bookers, artiesten en andere betrokkenen om tafel gaan. Van Lowlands tot Pride en van Kwaku tot Appelsap. We praten over de status van hun event, kijken terug op hoogtepunten en werpen met ieder van hen een blik in de toekomst. Maakt deze (dans)pas op de plaats ruimte voor innovatieve ideeën of brengt het vooral financiële onzekerheid? Hoe gaat de festivalzomer van 2021 eruit zien? Iedere uitzending wordt live gepresenteerd door Justin Verkijk, dus kijk niet alleen, maar praat mee!

LIVECAST

Ook in de zomer gaan wij door met onze LIVECAST programmering. De hele zomer lang, elke werkdag om 20.30, kijk je via onze website gratis mee voor je dagelijkse dosis inspiratie en informatie. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.

Praat mee via Zoom Bekijk de LIVECAST

Bijna alle festivals in de stad hebben hun bezoekers moeten vragen hun kaartjes te bewaren tot 2021. Voor sommige evenementen, lees Sail, betekent dit pas in 2025 een volgende editie. Voor anderen, zoals de Parade, zal er een feestelijk jubileumjaar voorbij gaan. Vanavond gaan we in gesprek met Julidans directeur Anita van Dolen en choreografisch theaterkunstenaar Nicole Beutler, en met directeur van Over het IJ Festival, Simone Hogendijk. Zij neemt makers Anne-Fay Kops en Bart van de Woestijne uit het Over het IJ-programma van 2020 mee. We gaan het hebben over de relatie tussen podiumkunstenaar en publiek, nieuwe vormen en de stad intrekken met je festival.

Over het IJ Festival vindt ieder jaar in juli plaats: tien dagen lang actueel locatietheater van nieuwe en gevestigde makers op spraakmakende binnen- en buitenlocaties op de NDSM-werf, aan de oevers van het IJ en op diverse locaties dieper in Amsterdam-Noord. Over het IJ laat met bijzondere locatietheaterproducties in een stedelijke context zien wat speelt in de samenleving en verbindt kunstenaars, publiek en bewoners.

Julidans is hét internationale festival voor hedendaagse dans. Julidans presenteert de grote meesters en de enfants terribles van verschillende stijlen. Naast het hoofdprogramma op vaste locaties als ITA en Bellevue, wordt er ook op buitenlocaties gedanst en zijn er samenwerkingen door de hele stad heen te vinden.

dinsdag 14 jul 2020, 20.30
Online via LIVECAST