Dansen op een grasveld, bier in plastic glazen en live optredens van je favoriete artiesten: dé ingrediënten van een gemiddelde festivaldag. Maar helaas; naast vakantieplannen is ook de festivalzomer weggevaagd door Covid-19. Om thuisblijvers tegemoet te komen en een zomer zonder feest draaglijker te maken, presenteert Pakhuis de Zwijger deze zomer Thuisfest: dè talkshow waarin we met organisatoren, bookers, artiesten en andere betrokkenen om tafel gaan. Van Lowlands tot Pride en van Kwaku tot Appelsap. We praten over de status van hun event, kijken terug op hoogtepunten en werpen met ieder van hen een blik in de toekomst. Maakt deze (dans)pas op de plaats ruimte voor innovatieve ideeën of brengt het vooral financiële onzekerheid? Hoe gaat de festivalzomer van 2021 eruit zien? Iedere uitzending wordt live gepresenteerd door Justin Verkijk, dus kijk niet alleen, maar praat mee!

Bijna alle festivals in de stad hebben hun bezoekers moeten vragen hun kaartjes te bewaren tot 2021. Voor sommige evenementen, lees Sail, betekent dit pas in 2025 een volgende editie. Voor anderen, zoals de Parade, zal er een feestelijk jubileumjaar voorbij gaan. Vanavond gaan we met Rob Simon en Pamela Nijhuis van Georgie’s Wundergarten (Chasing the Hihat) en met Natasja Veenboer en Gerben van den Broek van Awakenings in gesprek over hun beoogde festivalzomer en hoe de huidige stand van zaken de zomer van 2021 zal beïnvloeden.

Awakenings organiseert al 22 jaar techno en dance evenementen. In de eerste plaats vinden deze plaats in de beroemde Gashouder in het Amsterdamse Westerpark. De producties geniet wereldwijde faam en toestroom van dance fanaten. Met 190.000 bezoekers per jaar, waarvan alleen al 80.000 naar het outdoor festival in juni komen, is Awakenings één van de grootste techno organisatoren ter wereld. Wat gebeurt er als er zo’n enorme productie niet doorgaat?

Georgie’s Wundergarten is een eigenzinnig festival op het terrein van Ruigoord voor de idealistische festivalganger. De bedoeling van Georgie’s Wundergarten is om mensen aan te laten sluiten bij Lijst Georgie: een sociaal-ideologische partij. Naast plezier, avontuur en saamhorigheid, staan performances en een uitzinnige aankleding centraal.

Dit programma is ontwikkeld door
Julia Muller
Programmamaker Onderwijs, Femcity en Inclusieve Stad
Mediapartner
ProgrammareeksThuisfest

Dansen op een grasveld, bier in plastic glazen en live optreden van je favoriete artiest: dé ingrediënten van een gemiddelde festivaldag. Maar helaas; naast vakantieplannen, is ook de festivalzomer weggevaagd door Covid-19. Om thuisblijvers tegemoet te komen, en een zomer zonder feest draaglijker te maken, presenteert Pakhuis de Zwijger deze zomer Thuisfest, dè talkshow waarin we met organisatoren, bookers, artiesten en andere betrokkenen om tafel gaan. Van Lowlands tot Pride en van Kwaku tot Appelsap. We praten over de status van hun event, kijken terug op hoogtepunten, en werpen we met ieder een blik in de toekomst. Maakt deze (dans)pas op de plaats ruimte voor innovatieve ideeën, of brengt het vooral financiële onzekerheid? Hoe gaat de festivalzomer van 2021 eruit zien? Iedere uitzending is live, dus kijk niet alleen, maar praat mee!