Creatieve Industrie
De Stad

Georgie’s Wundergarten en Awakenings Festival

De aftrap: in gesprek met onder andere Rob Simon en Natasja Veenboer.
dinsdag 7 jul 2020, 20.30
di 7 jul 2020, 20.30
Online via LIVECAST

Dansen op een grasveld, bier in plastic glazen en live optredens van je favoriete artiesten: dé ingrediënten van een gemiddelde festivaldag. Maar helaas; naast vakantieplannen is ook de festivalzomer weggevaagd door Covid-19. Om thuisblijvers tegemoet te komen en een zomer zonder feest draaglijker te maken, presenteert Pakhuis de Zwijger deze zomer Thuisfest: dè talkshow waarin we met organisatoren, bookers, artiesten en andere betrokkenen om tafel gaan. Van Lowlands tot Pride en van Kwaku tot Appelsap. We praten over de status van hun event, kijken terug op hoogtepunten en werpen met ieder van hen een blik in de toekomst. Maakt deze (dans)pas op de plaats ruimte voor innovatieve ideeën of brengt het vooral financiële onzekerheid? Hoe gaat de festivalzomer van 2021 eruit zien? Iedere uitzending wordt live gepresenteerd door Justin Verkijk, dus kijk niet alleen, maar praat mee!

LIVECAST

Ook in de zomer gaan wij door met onze LIVECAST programmering. De hele zomer lang, elke werkdag om 20.30, kijk je via onze website gratis mee voor je dagelijkse dosis inspiratie en informatie. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.

Praat mee via Zoom Bekijk de LIVECAST

Bijna alle festivals in de stad hebben hun bezoekers moeten vragen hun kaartjes te bewaren tot 2021. Voor sommige evenementen, lees Sail, betekent dit pas in 2025 een volgende editie. Voor anderen, zoals de Parade, zal er een feestelijk jubileumjaar voorbij gaan. Vanavond gaan we met Rob Simon en Pamela Nijhuis van Georgie’s Wundergarten (Chasing the Hihat) en met Natasja Veenboer  en Gerben van den Broek van Awakenings in gesprek over hun beoogde festivalzomer en hoe de huidige stand van zaken de zomer van 2021 zal beïnvloeden. 

Awakenings organiseert al 22 jaar techno en dance evenementen. In de eerste plaats vinden deze plaats in de beroemde Gashouder in het Amsterdamse Westerpark. De producties geniet wereldwijde faam en toestroom van dance fanaten. Met 190.000 bezoekers per jaar, waarvan alleen al 80.000 naar het outdoor festival in juni komen, is Awakenings één van de grootste techno organisatoren ter wereld. Wat gebeurt er als er zo’n enorme productie niet doorgaat?

Georgie’s Wundergarten is een eigenzinnig festival op het terrein van Ruigoord voor de idealistische festivalganger. De bedoeling van Georgie’s Wundergarten is om mensen aan te laten sluiten bij Lijst Georgie: een sociaal-ideologische partij. Naast plezier, avontuur en saamhorigheid, staan performances en een uitzinnige aankleding centraal.

dinsdag 7 jul 2020, 20.30
Online via LIVECAST