Dansen op een grasveld, bier in plastic glazen en live optredens van je favoriete artiesten: dé ingrediënten van een gemiddelde festivaldag. Maar helaas; naast vakantieplannen is ook de festivalzomer weggevaagd door Covid-19. Om thuisblijvers tegemoet te komen en een zomer zonder feest draaglijker te maken, presenteert Pakhuis de Zwijger deze zomer Thuisfest: dè talkshow waarin we met organisatoren, bookers, artiesten en andere betrokkenen om tafel gaan. Van Lowlands tot Pride en van Kwaku tot Appelsap. We praten over de status van hun event, kijken terug op hoogtepunten en werpen met ieder van hen een blik in de toekomst. Maakt deze (dans)pas op de plaats ruimte voor innovatieve ideeën of brengt het vooral financiële onzekerheid? Hoe gaat de festivalzomer van 2021 eruit zien? Iedere uitzending wordt live gepresenteerd door Justin Verkijk, dus kijk niet alleen, maar praat mee!

Bijna alle festivals in de stad hebben hun bezoekers moeten vragen hun kaartjes te bewaren tot 2021. Voor sommige evenementen, lees Sail, betekent dit pas in 2025 een volgende editie. Voor anderen, zoals de Parade, zal er een feestelijk jubileumjaar voorbij gaan. Vanavond gaan we met Eric van Eerdenburg, directeur van Lowlands (Mojo) en de artistiek directeur van De Parade, Nicole van Vessum, in gesprek over tegenslagen en jezelf opnieuw uitvinden. Hoe staan de zaken ervoor na dertig jaar landelijke staat van dienst? En hoe gaan we verder?

De Parade zou dit jaar haar dertigste verjaardag vieren. Het rondreizende theaterfestival verhuist in totaal zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in haar theatertenten, tussen Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amsterdam en dit jaar ook Eindhoven. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Wie weleens op De Parade is geweest, weet dat je behalve voor het theater, ook vooral voor de circusachtige sfeer, de zweefmolen en de sangria komt.

Lowlands is met haar drie dagen festival vol muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst al drie decennia een vaste prik in menig Nederlanders’ zomer. Elk jaar in augustus strijken in Biddinghuizen duizenden Lowlanders neer voor A Campingflight to Lowlands Paradise. Op Lowlands zie je zowel headliners als jonge honden, die beide steevast volle tenten trekken. Want Lowlanders kennen hun klassiekers, maar blijven altijd nieuwsgierig.

Verder in deze reeks

 

Dit programma is ontwikkeld door
Mediapartner
ProgrammareeksThuisfest

Dansen op een grasveld, bier in plastic glazen en live optreden van je favoriete artiest: dé ingrediënten van een gemiddelde festivaldag. Maar helaas; naast vakantieplannen, is ook de festivalzomer weggevaagd door Covid-19. Om thuisblijvers tegemoet te komen, en een zomer zonder feest draaglijker te maken, presenteert Pakhuis de Zwijger deze zomer Thuisfest, dè talkshow waarin we met organisatoren, bookers, artiesten en andere betrokkenen om tafel gaan. Van Lowlands tot Pride en van Kwaku tot Appelsap. We praten over de status van hun event, kijken terug op hoogtepunten, en werpen we met ieder een blik in de toekomst. Maakt deze (dans)pas op de plaats ruimte voor innovatieve ideeën, of brengt het vooral financiële onzekerheid? Hoe gaat de festivalzomer van 2021 eruit zien? Iedere uitzending is live, dus kijk niet alleen, maar praat mee!