Dansen op een grasveld, bier in plastic glazen en live optredens van je favoriete artiesten: dé ingrediënten van een gemiddelde festivaldag. Maar helaas; naast vakantieplannen is ook de festivalzomer weggevaagd door Covid-19. Om thuisblijvers tegemoet te komen en een zomer zonder feest draaglijker te maken, presenteert Pakhuis de Zwijger deze zomer Thuisfest: dè talkshow waarin we met organisatoren, bookers, artiesten en andere betrokkenen om tafel gaan. Van Lowlands tot Pride en van Kwaku tot Appelsap. We praten over de status van hun event, kijken terug op hoogtepunten en werpen met ieder van hen een blik in de toekomst. Maakt deze (dans)pas op de plaats ruimte voor innovatieve ideeën of brengt het vooral financiële onzekerheid? Hoe gaat de festivalzomer van 2021 eruit zien? Iedere uitzending wordt live gepresenteerd door Justin Verkijk, dus kijk niet alleen, maar praat mee!

Bijna alle festivals in de stad hebben hun bezoekers moeten vragen hun kaartjes te bewaren tot 2021. Voor sommige evenementen, lees Sail, betekent dit pas in 2025 een volgende editie. Voor anderen, zoals de Parade, zal er een feestelijk jubileumjaar voorbij gaan. Vanavond gaan we met Wiecher Troost van Appelsap en Marieke Samallo van Milkshake in gesprek over hun beoogde festivalzomer en hoe de huidige stand van zaken de zomer van 2021 zal beïnvloeden.

Sinds Appelsap in 2000 begon als een gratis summer jam, is het uitgegroeid tot het baanbrekende festival van vandaag de dag. De line-up varieert van lokaal talent tot de elite van hiphop, Grime, R&B en progressieve elektronische muziek van wereldklasse. Appelsap staat bekend om het introduceren van nieuwe acts bij het Nederlandse publiek. Ondanks de voortdurende groei van het festival, is de gezellige sfeer nog steeds zo tastbaar als in de beginperiode. Naast verse muziek is er een breed scala aan internationale gerechten en activiteiten voor kinderen (gratis voor kinderen onder de 12 jaar).

Milkshake festival is een dansfestival dat is ontstaan ​​vanuit de gedachte ‘niets moet, alles is mogelijk’. Milkshake festival laat zien dat entertainment, smaak in muziek, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Het leven is een feest dankzij de grote diversiteit aan huidskleuren, religies, seksuele voorkeuren en mannelijke en vrouwelijke vormen. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, zwart of wit: mensen zijn the salt of the earth en dat vieren we!

Dit programma is ontwikkeld door
Mediapartner
ProgrammareeksThuisfest

Dansen op een grasveld, bier in plastic glazen en live optreden van je favoriete artiest: dé ingrediënten van een gemiddelde festivaldag. Maar helaas; naast vakantieplannen, is ook de festivalzomer weggevaagd door Covid-19. Om thuisblijvers tegemoet te komen, en een zomer zonder feest draaglijker te maken, presenteert Pakhuis de Zwijger deze zomer Thuisfest, dè talkshow waarin we met organisatoren, bookers, artiesten en andere betrokkenen om tafel gaan. Van Lowlands tot Pride en van Kwaku tot Appelsap. We praten over de status van hun event, kijken terug op hoogtepunten, en werpen we met ieder een blik in de toekomst. Maakt deze (dans)pas op de plaats ruimte voor innovatieve ideeën, of brengt het vooral financiële onzekerheid? Hoe gaat de festivalzomer van 2021 eruit zien? Iedere uitzending is live, dus kijk niet alleen, maar praat mee!