Veiligheid in het verkeer is een thema waar wij ons allemaal mee bezig houden. Koeriers en maaltijdbezorgers op elektrische fietsen zigzaggen over het fietspad, vrachtvervoer probeert voor de drukte winkels en horeca te bevoorraden en bestelbusjes willen zo snel mogelijk pakketjes aan de deur af te leveren. Dit alles gaat steeds sneller en efficiënter. Een ongeluk zit in een klein hoekje en door deze toename in drukte en snelheidsverschillen lijken er steeds meer kleine hoekjes verstopt te zitten in het verkeer. Wat kan logistiek bijdragen aan verkeersveiligheid in de stad? Hoe kunnen we dit aanpakken? Welke maatregelen zijn er al genomen om verkeersveiligheid in logistiek te bevorderen? We zoeken antwoorden op deze vragen en gaan in gesprek over de uitkomsten met betrekking tot logistiek en verkeersveiligheid uit het eindrapport Verkeersveiligheid.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
DossierLogistiek020
Bereikbaar
Dit programma is ontwikkeld door
Lisan Klop
Programmamaker Ruimtelijke Stad
Partners
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartner
ProgrammareeksLogistiek020

Logistiek is de bloedsomloop van de stad, zonder logistiek wordt er niet gebouwd, worden winkels niet bevoorraad en worden er geen pakketjes bezorgd. Tegelijkertijd knelt het in de bevoorrading van de stad en zet logistiek de leefbaarheid van de stad flink onder druk. De sector is daarom toe aan een nieuwe start, maar hoe ziet dat er straks uit? Samen met de sector, de gemeente en de rest van de stad gaan we op zoek naar de slimme, lichte, schone, duurzame logistiek van de toekomst?