Biodiversiteit staat wereldwijd, ook in Noord-Holland, onder druk. Dit komt onder andere door de invloed van verstedelijking en infrastructuur op de versnippering van natuurlandschap. Ondanks een brede ambitie om de ecologische balans in Noord-Holland te herstellen, neemt de biodiversiteit na jaren van stijging sinds 2010 af. Wat brengt onze provincie uit ecologische balans en hoe herstellen en versterken we de biodiversiteit? Hierover gaan we in deze derde aflevering van Groen Verbonden in gesprek.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

In dit programma blikken we kort terug op een eerder programma in Pakhuis de Zwijger over biodiversiteit, genaamd beren op de weg. Daar spraken we al met Edgar van der Grift. Dit keer is hij er weer om te vertellen over het onderzoek dat hij heeft gedaan in opdracht van de Provincie Noord-Holland dat in december 2021 is uitkomen. We gaan in gesprek over ontsnipperen en verbinden van natuurgebieden.

 

 

DossierGroen Verbonden
Fill 175 Groen
Dit programma is ontwikkeld door
Lisan Klop
Programmamaker Ruimtelijke Stad
In samenwerking met
Nico Jonker
Ecoloog, provincie Noord-Holland
Partners
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Programmamaker
Mediapartners
ProgrammareeksGroen Verbonden

Eigenlijk gaat het niet goed met de natuur rond Amsterdam en in de rest van Noord-Holland. De biodiversiteit staat onderdruk, het Noordzeekanaal wordt steeds zouter en onze omgeving blijft verstedelijken. Hoe kunnen we dit tij keren en waarom is dit zo belangrijk? Daarover gaat deze miniserie, gemaakt in samenwerking met de provincie Noord-Holland.