Door de voortdurende verstedelijking van ons land is het beheer en herstel van de Nederlandse natuur belangrijker dan ooit. Jarenlang hebben steden, (spoor-) wegen en landbouw natuurgebieden doorsneden en versnipperd. Om dit tegen te gaan legt nu eenendertig jaar het Natuurnetwerk Nederland (NNN) de verbinding tussen natuurgebieden om zo de leefgebieden van planten én dieren te vergroten en te versterken. Wat zijn de lessen van ruim drie decennia NNN? Hoe gaat het met onze natuur en met de biodiversiteit? Daarover gaat de eerste aflevering van de miniserie Groen Verbonden over natuur in Noord-Holland.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Programma
Deze bijeenkomst duurt ongeveer twee uur, waarvan het eerste uur online te volgen is. Daarna gaan we voor het tweede deel van het programma met het publiek in de zaal in gesprek over het onderwerp. Wil je meepraten? Kom dan fysiek naar Pakhuis de Zwijger!

Kun je er niet fysiek bij zijn? Dan kun je het eerste uur dus via onze LiveCast volgen en eventuele imput delen via de mentimeter.

In het kort
Deze avond is de aftrap van een nieuwe serie: Groen Verbonden. In deze serie gaan we kijken naar onze connectie met onze natuur. In samenwerking met de provincie Noord-Holland, nemen we iedere aflevering een ander fenomeen dat leeft in onze natuur onder de loep. Natuur Netwerk Nederland bestaat dit jaar ruim 31 jaar. Tijdens deze aftrap blikken we terug op 31 jaar Natuur Netwerk Nederland. Wat is er in de afgelopen dertig jaar gebeurd? Hoe staan we nu tegenover onze natuur ten opzichte van 30 jaar geleden? Hoe zit het met onze ecosystemen en biodiversiteit? En wat is onze connectie als mensen met de natuur in Nederland? Hierover gaan we in gesprek met Rudy Rabbinge, hoogleraar en gerenommeerd landbouwwetenschapper, Nico Jonker, ecoloog en medewerker provincie Noord-Holland, Harry Boeschoten, programmadirecteur De Groene Metropool bij Staatsbosbeheer, Samuelle van Deutekom, boswachter publiek in de Schoorlse Duinen.

DossierBiodiversiteit
Fill 175 WeMakeThe.City Green
Dit programma is ontwikkeld door
Lisan Klop
Programmamaker Ruimte & Duurzaamheid
In samenwerking met
Nico Jonker
Ecoloog, provincie Noord-Holland
Gerlies Nap
Gebiedsregisseur voor de realisatie van natuurprojecten
Partners
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Programmamaker
Mediapartners
ProgrammareeksGroen Verbonden

Eigenlijk gaat het niet goed met de natuur rond Amsterdam en in de rest van Noord-Holland. De biodiversiteit staat onderdruk, het Noordzeekanaal wordt steeds zouter en onze omgeving blijft verstedelijken. Hoe kunnen we dit tij keren en waarom is dit zo belangrijk? Daarover gaat deze miniserie, gemaakt in samenwerking met de provincie Noord-Holland.