Global Trends

Beren op de weg

Infrastructuur en natuur strijden steeds vaker om ruimte, waardoor de biodiversiteit ernstig onder druk komt te staan. Hoe kunnen we dit oplossen?
vrijdag 30 okt, 13.00
vr 30 okt, 13.00
Online via LIVECAST

Nederland is een klein land met veel mensen. Met ruim 17 miljoen landgenoten vergeten we snel dat we ons land ook delen met kerkuilen, egels, otters, dassen en andere dieren. Zij leven door het hele land; verbonden door wildpassages, groenstroken en bermen, vaak onderbroken door onze wegen of woningen. Zij houden zich niet aan onze verkeersregels, alleen al in Noord-Holland sterft jaarlijks gemiddeld de helft van de jonge kerkuilen en een derde van de pasgeboren otters in het verkeer. Ook versnipperen onze wegen de leefgebieden van dieren. Die kleine stukjes natuur zijn vaak niet groot genoeg voor diersoorten om te overleven. Dit is slecht voor de biodiversiteit en dus slecht voor ons. De provincie Noord-Holland brengt daarom samen met de Universiteit Wageningen in kaart welke wegen de grootste barrières vormen voor dieren, en welke maatregelen dit probleem kunnen oplossen. In deze speciale uitzending zal onderzoeker Edgar van der Grift ingaan op zijn onderzoek en gaan we in gesprek met gedeputeerde Esther Rommel en vele anderen.

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.

Praat mee via Zoom Bekijk de LIVECAST
vrijdag 30 okt, 13.00
Online via LIVECAST