Let op! De plekken in de Grote Zaal zijn volgeboekt. De livestream van dit debat is uiteraard thuis te volgen. Meld je hiervoor aan via de blauwe reserveerknop op deze pagina. Mocht je toch graag het debat volgen in Pakhuis de Zwijger en achteraf napraten in ons café, dan is het mogelijk om je aan te melden en de livestream te volgen vanuit onze zaal ‘de Workspace’. Meld je hiervoor aan via deze pagina.

Er waait een gure wind richting de regenbooggemeenschap. De toon op sociale media wordt harder, er wordt meer geweld gemeld en Nederland bungelt op de veertiende plek van Europese landen waar LHBTQIA+-mensenrechten goed geregeld zijn. Wat gaan de Haagse politici daaraan doen en hoe denken politieke partijen over queer kwesties? Die vraag staat centraal tijdens COC’s Regenboog Verkiezingsdebat. Een discussie over de aanpak van geweld en discriminatie, acceptatie op school, meerouderschap, mensenrechten van transgender en intersekse personen, internationale solidariteit en asiel.

Bij het debat is een gebarentolk aanwezig, die live meevertaalt.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Over de moderator

Floor Bremer is politiek verslaggever en journalist bij RTL Nieuws. In die hoedanigheid is ze regelmatig te gast bij talkshows Jinek en Humberto. In 1999 schreef ze in opdracht van het COC Groningen het boek Pronkjewail in roze raand, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van die organisatie voor homoseksuelen. Ze werkte bij verschillende kranten en was radioverslaggever bij de NOS, KRO en AVRO.


De grootste partijen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit debat, omdat zij de zwaarste verantwoordelijkheid voor LHBTQIA+-emancipatie dragen.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Romy Heymans
Hoofdredacteur
De moderator van dit programma is
Floor Bremer
Politiek verslaggever RTL Nieuws
Mediapartners
ProgrammareeksNederland kiest