LET OP! Via deze pagina kan je een plek reserveren om in Pakhuis de Zwijger, via een livestream het debat te volgen. Uiteraard kan je achteraf aansluiten voor een gezamenlijke borrel in het café om zo nog door te kletsen over het debat.

Er waait een gure wind richting de regenbooggemeenschap. De toon op sociale media wordt harder, er wordt meer geweld gemeld en Nederland bungelt op de veertiende plek van Europese landen waar LHBTQIA+-mensenrechten goed geregeld zijn. Wat gaan de Haagse politici daaraan doen en hoe denken politieke partijen over queer kwesties? Die vraag staat centraal tijdens COC’s Regenboog Verkiezingsdebat. Een discussie over de aanpak van geweld en discriminatie, acceptatie op school, meerouderschap, mensenrechten van transgender en intersekse personen, internationale solidariteit en asiel.

Over de moderator

Floor Bremer is politiek verslaggever en journalist bij RTL Nieuws. In die hoedanigheid is ze regelmatig te gast bij talkshows Jinek en Humberto. In 1999 schreef ze in opdracht van het COC Groningen het boek Pronkjewail in roze raand, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van die organisatie voor homoseksuelen. Ze werkte bij verschillende kranten en was radioverslaggever bij de NOS, KRO en AVRO.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Romy Heymans
Hoofdredacteur
De moderator van dit programma is
Floor Bremer
Politiek verslaggever RTL Nieuws
Mediapartners
ProgrammareeksNederland kiest