Ongedocumenteerde mensen worden geconfronteerd met vele grote uitdagingen in het verkrijgen van toegang tot basis- en mensenrechten. Om daar verandering in te brengen, werkt sinds 2019 het Europese grassroots-netwerk City Rights United (bestaande uit migrantenorganisaties, organisaties die migranten ondersteunen en culturele instituties) aan een “Toolkit voor inclusieve steden”, specifiek gericht op ongedocumenteerde mensen. Van de toegang tot onderwijs, media en gezondheidszorg, tot het hebben van een City ID kaart en campagnes voor verdere regularisatie en legalisering: deze verzameling innovatieve en creatieve praktijken en ideeën worden op 12 mei in Pakhuis de Zwijger tijdens verschillende sessies gepresenteerd, gedeeld en besproken met sprekers uit heel Europa.

Let op: de voertaal tijdens deze conferentie is Engels. Meld je hier aan voor de thema-avond (toegang tot dit offline event is gratis, registratie verplicht).

TIJDSCHEMA

Met verschillende (inter)nationale sprekers en in een mix van plenaire en break-out sessies duiken we in de verzameling aan Europese praktijkvoorbeelden voor meer inclusieve steden voor ongedocumenteerde mensen. De hele avond is er ook een inloopmarkt met t-shirts en andere merchandise die wordt gerund en ontwikkeld door ongedocumenteerde mensen.

19:00-20:00 uur | plenaire opening “Inclusive Cities for All
presentatie van de “Toolkit voor inclusieve steden” van het City Rights United project.

20:15-21:00 uur | Breakout-sessies

21:15-22:00 uur | Plenaire afsluiting “From toolkit to transformation
wat kunnen steden doen om meer inclusief te zijn voor mensen zonder papieren? Round-up sessie met diverse beleidsmakers en bijzondere modeshows door PrintRights & Top Manta.