In de jongste jaren van de stad Amsterdam werden alle huizen van hout gebouwd. Uit die tijd zijn er nog maar twee huizen overgebleven. Daarna was er een eeuwenlang stenen tijdperk. Tot in de 21e eeuw werd er eigenlijk alleen in steen, beton en staal gebouwd. Maar dat is nu aan het veranderen, Amsterdam begint de Houten Eeuw!

Op dinsdag 7 juni maken we een uitgebreid programma over de Hout-revival in Pakhuis de Zwijger. In ‘Houtbouw XL: De Houten Eeuw‘ praten we over de rol van hout in de transitie naar een duurzame bouw. Als vervolg op vier eerdere programma’s over Houtbouw gaan we nu de diepte in: Een uitgebreid programma met keynote sprekers, breakoutsessies en exposities.

RESERVEER NU

Hout blijkt een prima materiaal om toekomstbestendig te kunnen bouwen. En dan gaat het niet om blokhutten. Onder de noemer ‘Mass Timber’ zijn er hoogwaardige producten ontwikkeld waarmee complete constructiesystemen en hoogbouwprojecten kunnen worden gemaakt.

In het programma ‘De Houten Eeuw‘ zijn de hele dag dingen te doen: van houtbouwexpedities en breakoutsessies tot presentaties en talks. We leren onder meer hoe regelgeving eruit moet zien om te kunnen sturen op biobased bouwen, hoe een tender ingericht zou kunnen worden om een biobased gebouw te kunnen ontwikkelen, en mogelijkheden voor boeren om over te schakelen naar het verbouwen van biobased bouwmaterialen. Een interessant perspectief voor onze landbouwers.

Tussen de sessies door kun je kijken naar een expositie van maquettes en ontwerptekeningen van houtbouwprojecten. Het wordt een interessante bijeenkomst waar een groot aantal experts hun kennis delen en waar uitgebreid gelegenheid is om alle vragen die je over houtbouw hebt beantwoord te krijgen.

Meld je hier aan voor deelname aan het programma (let op: toegang is gratis, maar reserveren verplicht).