De afgelopen twee maanden is Gen (PD)Z van Pakhuis de Zwijger druk bezig geweest met het nieuwe seizoen van Stem van de Stad. Gen (PD)Z is de nieuwe lichting stagiairs bij Pakhuis de Zwijger. In Stem van de Stad houden we straatinterviews met jongeren uit de stad die hun mening geven over de belangrijkste thema’s van het moment. Kijk hier aflevering 1 tot en met 4 terug!

In episode 1 vragen we jongeren naar hun ervaringen tijdens de huidige woningnood. Wat vinden zij wat er moet gebeuren? Hoeveel betalen zij voor hun kamer in Amsterdam? In het programma van Ruimte!Ruimte!Ruimte!: Waarom is mijn huis zo duur? gingen dieper op deze vragen in. De sprekers aan tafel waren in shock over hoeveel een studente betaalde voor haar kamer. Kijk snel om erachter te komen hoeveel dat precies was!

Episode 2 gaat over kunst. Wat is de waarde van kunst volgens de jongeren? Als ze ergens gaan wonen, letten ze er dan op hoeveel kunst en cultuur daar te vinden is? In het programma van Centre of Expertise for Creative Innovation x Designing Cities for All #2:De echte waarde van kunst waren de tafelgasten verbaasd over hoe goed jongeren mee kunnen praten over dit onderwerp. Ze vroegen zich af hoeveel mensen er geïnterviewd waren, omdat er zulke mooie antwoorden uit kwamen.

In episode 3 vragen we jongeren naar hun keuzes bij het kopen van kleding. Kopen ze liever nieuwe of tweedehands kleding? De antwoorden waren voor sommige mensen bij Pakhuis de Zwijger toch een verassing. Is de nieuwe generatie hier toch minder bewust mee bezig dan we denken? In het programma Reflow #12: Redesigning fashion: Het deadstock dilemma gingen ze dieper in op het onderwerp van deadstock en tweedehands kleding, en wat voor initiatieven er al zijn.

Episode 4 gaat over een onderwerp wat sommige mensen misschien nog ongemakkelijk vinden: menstruatie. Toch heeft grofweg de helft van de wereldbevolking er maandelijks mee te maken. Wat weten jongeren van endometriose? Kunnen ze makkelijk over mogelijke menstruatie klachten praten in hun omgeving? In het programma van Femcity X WOMEN Inc. #3: Menstruatiemythes bespraken ze niet alleen deze vragen, maar ook hoe er in de medische wereld met menstruatie klachten wordt omgegaan.

Volg @pakhuisdezwijger op Instagram of abonneer Pakhuis de Zwijger op Youtube voor wekelijks een nieuwe aflevering van Stem van de Stad!