In het nieuwe boek Wij zijn Europa neemt Reinier van Lanschot de lezer mee op een reis door Europa. Hij schept historische kaders en vertelt met boeiende anekdotes en memes het ware verhaal achter de Europese samenwerking. Op 29 april lanceren wij het boek groots met een feestelijke en inhoudelijke avond vol prikkelende stellingen over de natiestaat, de Europese Unie en de toekomst van Europa.

Over de sprekers

Reinier van Lanschot is de lijsttrekker van Volt voor de Europese Parlementsverkiezingen van 2024. In 2018 was hij een van de oprichters van Volt Nederland. Daarna was hij vier jaar lang co-voorzitter van Volt Europa.

Joris Luyendijk is een Nederlandse journalist, schrijver en antropoloog, gespecialiseerd in de Arabische en islamitische wereld. Luyendijk werd bekend als verslaggever vanuit diverse standplaatsen in het Midden-Oosten. Hij schreef meerdere boeken waaronder Een goede man slaat soms zijn vrouw en De zeven vinkjes – Hoe mannen zoals ik de baas spelen.

Over het boek

Wij leven in een tijd van grote veranderingen. Dagelijks worden in Brussel besluiten genomen met gigantische gevolgen voor 450 miljoen Europeanen, én de rest van de wereld. De Europese samenwerking is uniek, verstrekkend en uitermate succesvol. Toch horen we dat verhaal zelden in onze nationale media of op straat.

In Wij zijn Europa neemt Reinier van Lanschot de lezer mee op een reis door Europa. Hij schept historische kaders en vertelt met boeiende anekdotes en memes het ware verhaal achter de Europese samenwerking. Maar Reinier laat ook zien waar de EU tekortschiet. Aan de hand van de grote uitdagingen van vandaag, blikt Van Lanschot vooruit naar het Europa van morgen. Een nieuw Europees verhaal, want wij zijn Europa.