Let op! Dit programma wordt verplaatst naar een tot nader te bepalen datum!
Ruigoord, de haven en de begroting van 6,7 miljard: wethouder Hester van Buren (PvdA) is ervoor verantwoordelijk. Daarnaast is ze als chef Personeel en Organisatie ook aansprakelijk voor de personeelszaken van de grootste werkgever van Amsterdam: de gemeente zelf. Zo sloot ze dit voorjaar na dagenlange stakingen van vuilophalers een nieuwe CAO voor alle gemeenteambtenaren, kunnen MBO-studenten straks ook een traineeship doen bij de gemeente en kon ze recent naar buiten brengen dat de loonkloof tussen bij de gemeente werkzame mannen en vrouwen is gedicht. De voormalig bestuurder van woningcorporatie Rochdale, moet het adagium van het huidige college vormgeven: ongelijk investeren voor gelijke kansen. Wat gaan Amsterdammers daarvan merken de aankomende jaren?
Over de andere sprekers
Maya Link speelt als zangeres en actrice met Samba Salad, Collectief Explosief, LINK & KO en Vis à Vis op talloze festivals en staat op podia als Paradiso, Tivoli en Muziekgebouw aan ’t IJ. Daarnaast is ze theatermaker, organisator en producent. Vanuit haar atelier in kunstenaarsdorp Ruigoord ontwikkelt zij haar voorstellingen en concerten. Vorige week sprak ze raadsleden toe over de toekomst van de programmering in de kerk op Ruigoord. Deze staat als gevolg van de waterstofplannen in de nabijgelegen haven onder druk.
Hester van Buren (1965) is wethouder voor de PvdA. Ze verruilde de woningcorporatiewereld voor de stadsfinanciën. Een gesprek aan de hand van steekwoorden: over houseparty’s, snuivende leerlingen in de Bijlmerbajes en een adoptiekonijn.
Deze week presenteerde Hester van Buren (PvdA, Financiën) de gemeentebegroting voor volgend jaar: ‘Onze inschatting is dat we zo’n acht- tot tienduizend Amsterdammers extra kunnen helpen.’
Met honderden miljoenen aan investeringen wil wethouder Hester van Buren (PvdA, Financiën) de groei van de stad bijbenen. Donderdag presenteerde ze haar Voorjaarsnota. ‘We maken keuzes met lef.’
Amsterdam heeft een grote som geld vrijgemaakt voor prestigeprojecten in de stad, het openbaar vervoer en de jeugdzorg. Maar verliezers zijn er ook: Paradiso moet zelf geld bij elkaar schrapen voor uitbreiding en de Jaap Edenbaan hoeft niet te rekenen op een tweede ijshal.