De Amsterdamse begroting van 6,7 miljard: wethouder van financiën Hester van Buren (PvdA) is ervoor verantwoordelijk. Deze avond schuift ze aan voor een één-op-één gesprek. De voormalig bestuurder van woningcorporatie Rochdale, moet het adagium van het huidige college vormgeven: ongelijk investeren voor gelijke kansen. Een flinke kluif omdat er na de coronapandemie, stijgende rentes en de oorlog in Oekraïne flink bezuinigd moet worden. Op de dag van dit programma wordt de nieuwe begroting gepresenteerd en ’s avonds schuift ze bij ons aan te bespreken wat Amsterdammers van haar beleid gaan merken. Naast wethouder van financiën is ze als chef Personeel en Organisatie ook aansprakelijk voor de personeelszaken van de grootste werkgever van Amsterdam: de gemeente zelf. Ook vallen de Amsterdamse haven, Ruigoord en Schiphol onder haar portefeuille. Praat mee over de toekomst van de stad.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over de andere sprekers

Anna Custers is sinds april 2022 lector Armoede Interventies. Anna is econoom en werkte de afgelopen jaren voor de Wereldbank in onder andere Washington D.C. en Afghanistan. Daar hield ze zich bezig met het verbeteren van belastingsystemen, en deed ze onderzoek naar belastingmoraal en het vertrouwen van burgers in hun overheid. Ze promoveerde aan de Universiteit van Oxford op een onderzoek over schuldenproblematiek in achterstandswijken in Londen.

Ruben Brave is een Nederlandse internetpionier, bestuurslid bij impactvolle tech- of mediagerelateerde organisaties, mediaprofessional en ondernemer in technologie, media en telecommunicatie. Hij startte ook het Dutch New Narrative Lab waarmee hij probeert om een gelijker speelveld te creëren voor ondernemers door bedrijven en overheden bewust te maken van hun vaak selectieve inkoopbeleid.

Simone van Dijk is projectleider bij Diversion, een bureau voor maatschappelijke innovatie. Ze leidt het onderwijsprogramma Under Pressure en het maatschappelijk leiderschapsprogramma De Nieuwe Verbinders. Ze zet zich in voor kansengelijkheid in het klaslokaal en op de werkvloer. Eerder werkte ze voor Social Enterprise NL waar ze systeemveranderingen onderzocht.

Dit programma is ontwikkeld door
Rico Disco
Programmamaker Duurzame Stad
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartner
ProgrammareeksIn gesprek met