Amsterdam heeft hoge ambities. 55 procent minder CO2 uitstoot in 2030, een circulaire stad in 2050, aardgasvrij voor 2040. Tegelijkertijd spelen er meerdere crises zoals de energie-, woon- en klimaatcrisis. Kortom, wethouder duurzaamheid en volkshuisvesting Zita Pels staat voor een grote opgave. In dit programma gaan we in gesprek over deze uitdagingen, vandaag en in de toekomst: wat kunnen we op korte termijn oplossen en waar werken we op lange termijn naartoe? We bespreken het isolatieoffensief, uitdagingen voor de energietransitie, de Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting en circulaire kansen. Wij blikken terug en kijken vooruit op duurzame ambities van Amsterdam met wethouder Pels. Ook bespreken we wat de plannen zijn om deze ambities te behalen en wat dit betekent voor (alle) bewoners van de stad. We gaan in gesprek met de wethouder, experts en het publiek.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Janneke Jansen op de Haar is uitvoerend directeur bij Jungle Amsterdam. Samen met bewoners van de Dapperbuurt richt ze zich op thema’s als klimaatadaptatie, circulariteit en de energietransitie om zo mensen met een lager inkomen te helpen duurzamer te leven en tegelijkertijd geld te laten besparen.

Pauline Westendorp is sociaal ondernemer en medeoprichter van platform 02025 & ondernemer coöperatie Oranje Energie. Samen met haar netwerk leidt ze de energietransitie in Amsterdam zonder politieke of financiële belangen.

Bor van Zeeland is naast zijn studie politicologie bestuurslid Huisvesting van ASVA Studentenvakbond. ASVA is de Studentenvakbond die de belangen representeert van de 130.000 studenten op de UvA en HvA.
Dit programma is ontwikkeld door
Sara De Boer
Programmamaker Duurzame Stad
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartners
ProgrammareeksIn gesprek met