Wil jij meedenken over de programmering van de Week Tegen Racisme 2022?

In deze Meetup & Brainstorm presenteren we de programmering van de Week Tegen Racisme. De Week Tegen Racisme wordt dit jaar georganiseerd door de Samen Tegen Racisme coalitie en vindt plaats van 14 tot 18 maart in 2022. Het programma is samengesteld uit de ideeën die zijn ingezonden via de Open Call (deze sluit op 15 november 2021). Tijdens deze Meetup & Brainstorm kun jij meedenken met- en feedback geven op de bestaande ideeën voor de Week Tegen Racisme. Bij de bijeenkomst ontmoet je andere betrokken Amsterdammers en grassroots organisaties onder het genot van een hapje en een drankje.

Aansluitend op de Meetup & Brainstorm kun je naderhand naar de LIVECAST ‘Europese Steden Tegen Racisme’. Voor meer informatie klik hier.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Achtergrondinformatie Week Tegen Racisme
De coalitie Samen Tegen Racisme organiseert jaarlijks de Week Tegen Racisme. Deze week vindt plaats in aanloop naar de landelijke Demonstratie Tegen Racisme die gehouden wordt in het kader van de Internationale Dag Tegen Racisme op 21 maart. De Week Tegen Racisme biedt een interdisciplinair programma vol theater, film, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. Tijdens de programma’s bespreken en agenderen we een groot aantal onderwerpen binnen de hoofdthema’s racisme en discriminatie. De programmering wordt samengesteld op basis van input uit brainstorm-bijeenkomsten en de Open Call. Meedoen aan de Open Call kan t/m 15 november.

DossierSamen Tegen Racisme
Inclusief
Dit programma is ontwikkeld door
ProgrammareeksSamen Tegen Racisme

De coalitie Samen Tegen Racisme heeft als doel om discriminatie en racisme tegen te gaan en inwoners van Amsterdam te sterken om op te komen voor zichzelf en voor anderen. Om dit doel te bereiken zal de coalitie Samen Tegen Racisme, onder andere, maandelijkse bijeenkomsten organiseren bij Pakhuis de Zwijger. Tijdens deze programma's worden verschillende thema's besproken en zullen initiatieven en experts aan het woord komen. Deze worden opgenomen middels LIVECAST en zijn dus terug te kijken waarbij live aanwezigheid bij de programma's ook mogelijk is. De coalitie Samen Tegen Racisme bestaat uit Comité 21 maart, Zwart Manifest, Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie, Oy Vey en Pakhuis de Zwijger.