Voor het tegengaan van racisme en discriminatie is het belangrijk om jezelf te organiseren en bondgenootschappen te sluiten. Maar hoe doe je dat in de praktijk? En wat is de meerwaarde hiervan? Tijdens dit programma zullen oudere en jongere generaties activisten en grassroots belangenorganisaties met elkaar in gesprek gaan om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Hierbij wordt er gereflecteerd op mogelijke voorwaarden voor goede solidariteit en bondgenootschap en/of wat valkuilen zijn die dit in de weg kunnen staan. Dit zullen we doen aan de hand van concrete voorbeelden en door te kijken naar lessen uit de praktijk.

Voorafgaand aan het programma is er ook een meetup en brainstorm voor de Week Tegen Racisme, voor meer informatie klik hier.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
DossierSamen Tegen Racisme
Inclusief
Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Mediapartners
ProgrammareeksSamen Tegen Racisme

De coalitie Samen Tegen Racisme heeft als doel om discriminatie en racisme tegen te gaan en inwoners van Amsterdam te sterken om op te komen voor zichzelf en voor anderen. Om dit doel te bereiken zal de coalitie Samen Tegen Racisme, onder andere, maandelijkse bijeenkomsten organiseren bij Pakhuis de Zwijger. Tijdens deze programma's worden verschillende thema's besproken en zullen initiatieven en experts aan het woord komen. Deze worden opgenomen middels LIVECAST en zijn dus terug te kijken waarbij live aanwezigheid bij de programma's ook mogelijk is. De coalitie Samen Tegen Racisme bestaat uit Comité 21 maart, Zwart Manifest, Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie, Oy Vey en Pakhuis de Zwijger.