Tijdens deze meetup geven we iedereen de gelegenheid om mee te denken en/of feedback te geven op de programmering van de Week Tegen Racisme in 2022. We geven tijdens deze bijeenkomst in de eerste helft dan ook een update en informatie over het eerste concept-programma van de Week Tegen Racisme die tussen 14 en 18 maart 2022 zal plaatsvinden. Het programma zal worden samengesteld op basis van de Open Call die is uitgezet die loop t/m 15 november. Daarna zal er gelegenheid zijn om te reageren, vragen te stellen en zelf programma voorstellen aan te dragen. Tip: denk alvast na over wat jij wil aandragen aan de Week Tegen Racisme. Tijdens de bijeenkomst ontmoet je andere betrokken Amsterdammers en grassroots organisaties. Er zijn hapjes en drankjes! Naderhand kan je ook naar de het LIVECAST programma “Bondgenootschap en Solidariteit”.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Video-uitleg deelname open call week Tegen Racisme & Grassroots Fund:

Achtergrondinformatie Week Tegen Racisme & Open Call
De coalitie Samen Tegen Racisme organiseert jaarlijks de Week Tegen Racisme. Deze week vindt plaats in aanloop naar de landelijke Demonstratie Tegen Racisme die gehouden wordt in het kader van de Internationale Dag Tegen Racisme op 21 maart. De Week Tegen Racisme biedt een interdisciplinair programma vol theater, film, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. Tijdens de programma’s bespreken en agenderen we een groot aantal onderwerpen binnen de hoofdthema’s racisme en discriminatie. De programmering wordt samengesteld op basis van input uit brainstorm-bijeenkomsten en de Open Call. Meedoen aan de Open Call kan t/m 15 november.

DossierSamen Tegen Racisme
Inclusief
Dit programma is ontwikkeld door
ProgrammareeksSamen Tegen Racisme

De coalitie Samen Tegen Racisme heeft als doel om discriminatie en racisme tegen te gaan en inwoners van Amsterdam te sterken om op te komen voor zichzelf en voor anderen. Om dit doel te bereiken zal de coalitie Samen Tegen Racisme, onder andere, maandelijkse bijeenkomsten organiseren bij Pakhuis de Zwijger. Tijdens deze programma's worden verschillende thema's besproken en zullen initiatieven en experts aan het woord komen. Deze worden opgenomen middels LIVECAST en zijn dus terug te kijken waarbij live aanwezigheid bij de programma's ook mogelijk is. De coalitie Samen Tegen Racisme bestaat uit Comité 21 maart, Zwart Manifest, Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie, Oy Vey en Pakhuis de Zwijger.