In aanloop naar de internationale dag tegen racisme en discriminatie, en aansluitende landelijke demonstratie, organiseert de Samen Tegen Racisme alliantie komend jaar de zevende editie van de Week Tegen Racisme. Tijdens deze informatiebijeenkomst bieden wij de gelegenheid aan om mee te denken over de invulling van de Week Tegen Racisme in 2025, dat plaatsvindt tussen 17 en 22 maart 2025.

Naar aanleiding van de vorige Tweede Kamer verkiezingen leven in nieuwe politieke realiteit, waar er partijen met extreem rechtse ideologieën in het kabinet zitten. Wij geven daarom in de Week Tegen Racisme 2025 extra aandacht aan initiatieven ter verstrekking van een gelijkwaardig en rechtvaardige tegenbeweging. Het programma van de week zal worden samengesteld op basis van de Open Call die is uitgezet, waar wij initiatieven van individuen en organisaties in Amsterdam en omgeving inzamelen. Hierover geven wij tijdens deze bijeenkomst ook meer informatie. Daarna zal er gelegenheid zijn om te reageren, vragen te stellen en zelf een programmavoorstel aan te dragen.

Tip: denk alvast na over wat jij wil bijdragen aan de Week Tegen Racisme. Tijdens de bijeenkomst ontmoet je andere betrokken Amsterdammers en grassroots organisaties.

Er zal eten worden verzorgd middels een diner. In het geval je niet met ons kan eten, ben je welkom vanaf 19.30 voor aanvang van het inhoudelijke programma. Mail ons a.u.b. zodat we rekening houden met jouw afwezigheid bij het diner.

 

Programma
18:00-18:30 | Inloop
18:30-19:30 | Gezamenlijk diner

We moedigen alle deelnemers aan om in gesprek te gaan over de inzending die ze hebben gedaan.

19:30-19:45 | Pauze
19:45-20:15 | Presentatie met informatie over de Week Tegen Racisme en vooruitblik naar 2025
20:15-21:30 | Brainstormen over programma's

Uitwisselingen programma-ideeën en ruimte voor vragen.

ProgrammareeksSamen Tegen Racisme

De coalitie Samen Tegen Racisme heeft als doel om discriminatie en racisme tegen te gaan en inwoners van Amsterdam te sterken om op te komen voor zichzelf en voor anderen. Om dit doel te bereiken zal de coalitie Samen Tegen Racisme, onder andere, maandelijkse bijeenkomsten organiseren bij Pakhuis de Zwijger. Tijdens deze programma's worden verschillende thema's besproken en zullen initiatieven en experts aan het woord komen. Deze worden opgenomen middels LIVECAST en zijn dus terug te kijken waarbij live aanwezigheid bij de programma's ook mogelijk is. De coalitie Samen Tegen Racisme bestaat uit Comité 21 maart, Zwart Manifest, Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie, Oy Vey en Pakhuis de Zwijger.