LET OP! DIT PROGRAMMA KAN ALLEEN DE LIVESTREAM BEKEKEN WORDEN!
Dinsdag 8 maart is het Internationale vrouwendag en uiteraard willen wij, New Metropolis Zuidoost en Amsterdam Museum dit vieren met onze Vrouwen van Zuidoost. Na het succes van de eerste vier gesprekken spreken we vandaag met acht andere Vrouwen van Zuidoost over hun werk. leven en dromen. En uiteraard hetgeen zij verwachten van het project. In dit programma zullen de onderwerpen gelijkwaardigheid en de stappen die ons helpen een betere financiële situatie te creëren in het bijzonder belichten.
Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

De sprekers:

Naomi Kempenaar Naomi Kempenaar is een alleenstaande moeder van drie jongens van 5, 8, 12 jaar oud. In 2016 kwam zij zonder huis te zitten. Zij kreeg in 2018 kreeg een burn-out en in 2019 raakte zij daadwerkelijk dakloos, waardoor zij in de gezinsopvang kwam. Helaas kon zijn in haar ‘netwerk’ bij niemand terecht voor steun en hulp. Toen heeft zij zich gewend tot professionele hulp. Dat was haar steun en toeverlaat. Ook is zij gedupeerde van het Toeslagenschandaal. In haar diepste dal liep zij dag in en dag uit met een koptelefoon om door middel van muziek haar bagage te verwerken. Dit gaf haar kracht en een vooruitzicht. Hierdoor is zij vorig jaar op 5 maart een Lifestyle en Empowerment app begonnen voor alleenstaande moeders met een krappe beurs. Nu is zij bezig de stichting Shore No Mi op te zetten. Vanuit de stichting gaat zij een programma aanbieden om de alleenstaande moeders in hun kracht te zetten en ze gelijke kansen te bieden in de maatschappij. Daarnaast is zij actief bij Platform Wereldvrouwen en Comité 8 maart. Zij is ook kandidaat stadsdeel commissielid Zuidoost nummer 5, Bij1 en brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Merel Pechtold Merel Pechtold (zij/haar, 22) is Junior Projectleider bij WomenMakeTheCity, waar ze fondsenwerving, operations, en onderzoek voor haar rekening neemt. Ze is daarnaast masterstudent Sociologie aan de UvA, en schrijft nu een scriptie over hoe het stadsbeleid van Amsterdam feministischer kan worden gemaakt. Merel kijkt naar hedendaagse maatschappelijke issues door een kritische genderlens. Ze gelooft vurig in de power van grassroots organising en een intersectionele benadering om gelijkwaardigheid te bereiken.

Danitia Brewster Danitia Brewster is een gecertificeerd Budgetcoach en helpt mensen naar hun financiële transformatie. Een vernieuwde versie van zichzelf en hun financiën. Wanneer iemand in financiële groei investeert, leert hij/zij vaak (althans in haar geval) van een coach die de financiële struggles heeft gekend en ervoor gezorgd heeft om zijn/haar situatie te verbeteren. Van jongs af aan heeft zij verschillende financiële situaties meegemaakt die niet altijd even makkelijk waren. Mede hierdoor had zij bepaalde overtuigingen over geld en merkte zij ook dat zij zo krampachtig met geld omging. Door de verschillende lessen die zij heeft geleerd, het vallen en opstaan vooral, heeft zij door de jaren heen een methode voor zichzelf ontwikkeld dat heeft vele anderen geholpen. Het werken aan een financieel gefocust leven is een proces. Hoeveel en wat voor werk is men bereid te doen om een nieuwe (gezonde) financiële realiteit te creëren?

Cindy Schuls Cindy Schuls is jeugdagent bij de politie en daarnaast boegbeeld seksuele intimidatie en bestuurslid bij het Caribisch Netwerk Politie. De politie was niet haar kinderdroom, maar is voor haar gevoel een roeping. Binnen de politie creëert ze speciale aandacht voor meiden en vrouwen, waarbij ze samenwerkt met allerlei zorgpartners, momenteel in Zuid Oost en voorheen in Nieuw West. Als ‘uit de hand gelopen hobby’ is ze daarnaast freelance make-up en hairstylist, gespecialiseerd in kroeshaar en de donkere huid.