Jaarlijks komen op 8 maart wereldwijd vrouwen bij elkaar om van zich te laten horen, hun kracht te tonen en het vrouw zijn te vieren. In Amsterdam Zuidoost zijn vrouwen dag in, dag uit van grote betekenis voor de lokale samenleving. Vaak naast hun dagelijkse werk als dragers van buurtcommunities, bij de opvang en begeleiding van kinderen en jongeren, ter ondersteuning in de zorg en het onderwijs, als steunpilaar bij de voedselbanken en al het andere vrijwilligerswerk in het stadsdeel, maar zeker ook als ondernemers met veel passie en als gezichtsbepalend in de culturele sector. Vrouwen van alle generaties zijn in Zuidoost het fundament en met veel doortastendheid staan zij in hun communities klaar om initiatief te nemen of langdurige ondersteuning te bieden.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Zes generaties vrouwen gaan onder leiding van moderator Jennifer Muntslag met elkaar in gesprek over het heden en de toekomst van Zuidoost en de bijdrage die zij daaraan kunnen leveren. In vier gespreksrondes gaan we luisteren naar verhalen over liefde en gelijk, pijn en verdriet, slagen en falen, over teleurstellingen en ambities voor de toekomst én over de harde en zachte kanten van Zuidoost.

Mediapartners