In deze reeks leren we de vrouwen uit Amsterdam Zuidoost kennen. We gaan het hebben over de organisaties die ze hebben opgebouwd of waar ze voor werken, over waar ze nu staan en over hun persoonlijke ambities en doelen die ze nog willen bereiken in de toekomst. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan? Daarnaast bespreken we op welke manier het project Vrouwen van Zuidoost zou kunnen bijdragen aan hun professionele ontwikkeling en het bereiken van deze doelen.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

New Metropolis Zuidoost organiseert als onderdeel van het project vier Vrouwen van Zuidoost-talks waarin verschillende vrouwen uit Zuidoost worden uitgenodigd om te praten over hun carrière en ambities en zo ook de verbinding aangaan met elkaar. In deze tweede editie van Vrouwen van Zuidoost-talks hebben we weer hele speciale gasten aan tafel zitten.

Ria Braaf-Fränkel is kern teamlid van Woman Make the City, een vrouwenbeweging die adviezen geeft over de inrichting van de stad vanuit vrouwelijk perspectief. Daarnaast is ze initiatiefnemer van Woman Make Southeast. Dit collectief, bestaande uit vrouwen met roots in Amsterdam Zuidoost, zet zich in voor een rechtvaardig en sterk stadsdeel en tegen segregatie en kansenongelijkheid. Zo heeft WMS een adviesrapport vanuit vrouwelijk perspectief geschreven over de plannen voor het Amstel III gebied.

Annemarie Tiebosch houdt zich bezig met talloze initiatieven en projecten in Amsterdam Zuidoost en is een echte duizendpoot wat betreft sociale en culturele projecten. Zo is ze onder andere oprichter van de Shain Foundation, is ze de drijvende kracht achter creatief buurtlokaal Aanwezig & Bezig en daarbovenop zet ze zich ook in voor GroenplatVorm Zuidoost.

Ook Moenira Luqman zit aan tafel. Zij is oprichter van Life Skills, een stichting die zich inzet om jongeren handvaten te bieden en zo klaar te stomen om als volwassene mee te draaien in de huidige samenleving. Daarnaast is Moenira directeur van Studiehuis Zuidoost.

Tot slot zal Yvonne Saro aanwezig zijn. Zij is opleidingskundige en is voorzitter van Stichting Synchroon Plus Int. Deze Stichting houdt zich o.a. bezig met de ontwikkeling van digitale vaardigheden van mensen, met name op het gebied van taal en budgetbeheer, om zo de kans om te participeren in de samenleving te vergroten.

In samenwerking met
Partners
De moderator van dit programma is
Fadoua Alaoui
T.V. Host & dagvoorzitter
Mediapartner
ProgrammareeksVrouwen van Zuidoost Talks

In deze reeks leren wij de vrouwen uit Amsterdam Zuidoost kennen. We gaan het hebben over de organisaties die ze hebben opgebouwd of waar ze voor werken, over waar ze nu staan en over hun persoonlijke ambities en doelen die ze nog willen bereiken in de toekomst. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan?