In deze reeks leren we de vrouwen uit Amsterdam Zuidoost kennen. We gaan het hebben over de organisaties die ze hebben opgebouwd of waar ze voor werken, over waar ze nu staan en over hun persoonlijke ambities en doelen die ze nog willen bereiken in de toekomst. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan? Daarnaast bespreken we op welke manier het project Vrouwen van Zuidoost zou kunnen bijdragen aan hun professionele ontwikkeling en het bereiken van deze doelen.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Pakhuis de Zwijger en het Amsterdam Museum slaan, na het succes van de eerste samenwerking, voor de tweede keer de handen ineen voor een co-productie. Na de realisatie van het programma Vrouwen van Nieuw-West, over de kracht van vrouwengroepen in Nieuw-West, maken wij nu de stap naar Amsterdam Zuidoost. In dit aankomende project delen we de unieke verhalen van vrouwen uit het stadsdeel Zuidoost met de buitenwereld door middel van beeld en tekst. We koppelen hier ook de ambitie aan om individuele vrouwen en vrouwenorganisaties met elkaar te verbinden en een bijdrage te leveren aan hun verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling door middel van workshops over storytelling (hoe vertel je je verhaal?) en fotografie (hoe wil je gezien worden?).

New Metropolis Zuidoost organiseert als onderdeel van het project vier Vrouwen van Zuidoost-talks waarin verschillende vrouwen uit Zuidoost worden uitgenodigd om te praten over hun carrière en ambities en zo ook de verbinding aangaan met elkaar. In deze eerste editie is onder andere aanwezig Leila Azzam, co-founder van Stichting Carabic. Deze Stichting zet zich sinds 2015 in voor kwetsbare groepen in Amsterdam Zuidoost. Dit doen ze bijvoorbeeld door het organiseren van activiteiten gericht op maatschappelijke zelfredzaamheid en burgerparticipatie. Tijdens de coronacrisis zijn Leila en Maureen ook vanuit de Stichting een voedselbank gestart. Ze stellen voedselpakketten samen voor gezinnen, senioren en ongedocumenteerden in Zuidoost. Ook Lucia Martis, leidinggevende bij Stichting Profor, zit aan tafel. Stichting Profor bestaat sinds 1997 en ondersteunt mensen in Zuidoost op een laagdrempelige manier met diverse hulpvragen over bijvoorbeeld communicatie met instanties en achterstandsproblematiek. Daarnaast organiseert de Stichting activiteiten en themabijeenkomsten al dan niet met andere (maatschappelijke) instellingen. Ook is Artie Narain aanwezig. Zij is vrijwilliger bij de spirituele academie Brahma Kumaris Amsterdam-Bijlmermeer, een academie waar verschillende onderwijsprogramma’s zijn ontwikkeld rondom meditatie en spirituele vorming. Tot slot schuift Lidy Blijd aan aan tafel. Zij is de oprichtster van Stichting Human Empowerment. Deze stichting ondersteunt mensen die in aanraking zijn gekomen met huiselijk geweld of seksueel misbruik.

Partners
De moderator van dit programma is
Fadoua Alaoui
T.V. Host & dagvoorzitter
Mediapartner
ProgrammareeksVrouwen van Zuidoost Talks

In deze reeks leren wij de vrouwen uit Amsterdam Zuidoost kennen. We gaan het hebben over de organisaties die ze hebben opgebouwd of waar ze voor werken, over waar ze nu staan en over hun persoonlijke ambities en doelen die ze nog willen bereiken in de toekomst. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan?