Verandering in de stad is onvermijdelijk. Er wordt bijgebouwd, verdicht en soms is sloop en nieuwbouw noodzakelijk. Door deze stedelijke vernieuwing komt het thuisgevoel van ‘oorspronkelijke’ bewoners onder druk te staan die hun buurt zien veranderen, terwijl gemeente en corporaties juist proberen te handelen vanuit bewonersbelangen. Hoe verbinden we deze perspectieven? En hoe stellen we de belangen van bewoners centraal in de plannen? Hierover gaan we vanavond in gesprek aan de hand van het boek ‘Wij zijn de stad’ van Floor Milikowski.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Wat staat erop het programma?

Floor Milikowski, auteur van het boek ‘Wij zijn de stad’, zal haar boek presenteren. Aan de hand van enkele reflecties en een panelgesprek gaan we in op het boek en praten we door over het handelingsperspectief. Hoe kunnen corporaties, gemeente en bewoners in deze nieuwe sociale dynamiek het beste samenwerken om buurten te bouwen die de belangen van bewoners daadwerkelijk centraal stellen? Hoe behoud je talent in buurten en vertrek je vanuit de kracht van bewoners? Hoe zorg je ervoor dat mensen die zich willen inzetten voor de eigen buurt ruimte hebben om aan de slag te blijven?

Na afloop van het programma kun je een gesigneerd boek van Floor kopen.

Wij zijn de stad

Het boek ‘Wij zijn de stad’ laat een nieuwe sociale dynamiek in de stad zien: op steeds meer plekken nemen buurtbewoners het heft in eigen handen om de hechtheid van de buurt te bevorderen of in stand te houden. Bewoners kennen de buurt en haar inwoners immers het beste.

Cover ‘Wij zijn de stad’

Voor deze bijeenkomst kunnen bestuurders en commissarissen van woningcorporaties 1 PE-punt ontvangen via de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties.

DossierWonen voor Iedereen
Leefbaar
ProgrammareeksWonen voor iedereen

Hoe ziet de toekomst van sociale huur eruit? Een reeks gesprekken in opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen.