Tijdens de plenaire afsluiting van de werkconferentie “Coöperatieven maken de stad” reflecteren we met initiatiefnemers, experts en politici op de opgedane lessen voor een coöperatieve stad en samenleving.

Dit programma is te volgen via bit.ly/pakhuis1.

Dit programma is te volgen via de livestream op www.dezwijger.nl/live, en je kan actief meepraten via Zoom.

Klik hier om deel te nemen via Zoom.

Wil je netwerken met andere mensen uit het publiek?
Klik hier voor het online commons café

DossierCoöperatieven maken de stad
Group 5 Bloeiend

Over de sprekers

  • Marleen Stikker is internetpionier, directeur van Waag en professor of practice aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze stond aan de wieg van initiatieven als De Digitale Stad, XS4ALL, Creative Commons en Fablab Amsterdam, en is één van de voorlopers van het coöperatief denken en doen in stad en land.
  • Chandar van der Zande is Cities Consultant bij adviesbureau Metabolic en voorzitter van De Warren: de eerste zelfgebouwde wooncoöperatie van Nederland.
  • Pauline Westendorp is mede-oprichter van de Amsterdamse koplopers schone energie beweging 02025.
  • Natascha Hagenbeek is kunstenaar, trendonderzoeker en commoner van het eerste uur. Eerder was zij de samensteller en hoofdredacteur van Heel de stad, heel de Aarde: Whole Commons Catalogue. Recent ontwierp zij een vlag voor de cooperatieve beweging.
  • Marieke van Doorninck is wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid voor de gemeente Amsterdam. Sinds 2004 zet zij zich al in voor GroenLinks Amsterdam waar ze begon als lid van het federatiebestuur en later als bestuurslid van het Feministisch Netwerk van GroenLinks en als gemeenteraadslid voor GroenLinks.

Ivm ziekte zijn wethouder Rutger Groot Wassink en hoogleraar Jacqueline Cramer niet aanwezig. Wethouder Marieke van Doorninck en initiatiefnemer Pauline Westendorp zijn in hun plaats aanwezig.

Online werkconferentie “Coöperatieven maken de stad”

Op maandag 17 januari 2022 (16-22 uur) verkennen we in verschillende LIVECAST sessies, online brainstorms en plenaire programma’s de potentie van de coöperatieve beweging in de stad en land. Luister, kijk en praat online mee tijdens de werkconferentie Coöperatieven maken de stad.

Dit programma is ontwikkeld door
Charley Fiedeldij Dop
De moderator van dit programma is
Natasja van den Berg
Moderator
ProgrammareeksCoöperatieven maken de stad

Samen met bewoners, onderzoekers, ambtenaren en politici, verkennen we op 17 januari 2022 de potentie van de coöperatieve beweging in de stad en land.