Wat te doen als je kind tien uur schermtijd heeft per dag? Is het oké om een date uitgebreid te googlen? Hoe wijs je collega’s op de online etiquette? Hoe reageer je als er in de familie-app een complottheorie wordt gedeeld? Is het handig om al je kwaaltjes te googlen? Wat als je vrienden jou – of hun kinderen – steeds ongevraagd taggen op social media?

Niet appen tijdens het eten‘ is een handige en grappige gids voor iedereen die struikelt over de ongeschreven regels in het digitale tijdperk. Aan de hand van digitale ergernissen en ongemakken maken Sanne Kanis en Aaron Mirck de lezer wegwijs in een wereld van videobellen, dickpicks, opschepperige LinkedIn-posts, emojibaby’s, teleurstellende dating-apps, schermtijdoverdosis, uitgeknepen flitsbezorgers en irritante groepschats. Ideaal voor de collega die altijd te laat inbelt op een videocall, de buurman die zijn kind als influencer opvoedt, of voor jezelf!

Tijdens deze boekpresentatie gaan we in gesprek met Aaron Mirck en Sanne Kanis over hun net verschenen boek. Daarnaast gaan we ook in gesprek met een aantal interessante sprekers die zich bezighouden met de thema’s die in het boek aan bod komen. Hierover volgt binnenkort meer informatie!

Informatie over de sprekers:

Sanne Kanis is auteur en oprichter van Abel Entertainment: een studio die audiocontent produceert, zodat kinderen en families zich ook zonder scherm kunnen vermaken. Ze sprak over de (on)ethische kanten van technologie op TedX en had een wekelijkse column in Het Financieele Dagblad. Ze publiceerde de roman ‘De bubbel‘ en het boek ‘Digitale Dilemma’s: hoe technologie ons leven beïnvloedt’. Eerder werkte ze op strategische posities voor Google, Spotify en Booking.com.

Aaron Mirck is publicist, schrijver en spreker over technologie. Hij publiceerde een dichtbundel over technologie: ‘Dit algoritme deugt niet’ en een managementboek: ‘Alles wat pr-bureaus je niet vertellen’. Hij geeft regelmatig lezingen over technologie en publiceert opiniestukken in onder meer NRC, het Parool en de Telegraaf. Eerder werkte hij als journalist, als tekstschrijver voor tech-bedrijven en als co-founder van tech-startup Presscloud.

Aaron en Sanne gaan deze avond in gesprek met:
Liesbeth Rasker is schrijver en podcastmaker. Ze schreef twee boeken over (solo-)reizen, maakt onder andere een podcast voor de AIVD en Buitenlandse zaken, en werkt momenteel aan haar eerste documentaire.
Cees Zweistra is docent, schrijver en filosoof. Hij schrijft over technologie, identiteit en sociale relaties. In 2020 verscheen zijn eerste boek bij Kokboekencentrum onder de titel ‘Verkeerd Verbonden: hoe sociale media ons eenzaam maken en hoe je dit kunt voorkomen’.
Ramon de Lima is voorzitter van Stichting N8BM A’DAM en huidig Nachtburgemeester, daarmee is hij dé belangenbehartiger van de nachtcultuur van onze hoofdstad. Naast zijn werk als nachtburgemeester is hij creatief producent en werkt hij als freelancer voor Dekmantel.
Dit programma is ontwikkeld door