Amsterdam Zuidoost staat bekend als een stadsdeel met heel veel creatief en muzikaal talent dat landelijk en soms zelfs internationaal weet door te breken. Vooral de urban muziekgenres zoals hiphop en R&B kennen grote namen die hier zijn opgegroeid. Toch zijn er in Zuidoost niet veel podia en concertzalen waar lokaal talent op kan treden en is er een gebrek aan mogelijkheden voor toevallige ontmoetingen en professioneel artistieke ontwikkeling. Zonder dit ‘muziekecosysteem’ vloeit niet alleen veel van het muzikale talent het stadsdeel uit, maar blijven er ook kansen liggen om Zuidoost economisch, sociaal en cultureel te versterken. In dit programma laten we mensen uit de muziekscène van Zuidoost aan het woord om hun behoeftes en uitdagingen te bespreken en bespreken we samen hoe we muziek in Zuidoost op duurzame wijze een plek geven.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over de sprekers

George O Janssen is Chief Black Music Officer ( CBMO )van Black Music Appreciation Month afdeling Europa. Docent aan The Black Music University, Initiatiefnemer van Amsterdam Dance Event Zuidoost, Beleidsmaker Pop Muziek Nederland, Master international artist management en CEO van The Gospel Agency artiesten boeking bureau. George O Janssen opereert meer dan 30 jaar in de muziekindustrie vooral op vakgebied en actief achter de schermen.

Angelo Bromet is mede-oprichter van Prospect 11, een stichting die talentontwikkeling en gebiedsontwikkeling samenbrengt in Zuidoost. Daarnaast organiseren zij evenementen en bijeenkomsten die culturele en sociale ondernemers met elkaar in contact brengen.

Graziëlla Hunsel Rivero is trots kind van Bijlmer en Amsterdam-Zuidoost. In het stadsdeel is ze bekend als de First Lady of Jazz uit, singer/songwriter en cultureel ondernemer. Na 19 jaar als docente Spaans en Kunst te hebben gewerkt, startte ze 5 geleden haar eigen bedrijf ZOGrace Creative Agency waar zij verschillende groepen uit de stad, die elkaar doorgaans niet treffen, matcht om duurzame samenwerkingen met elkaar aan te gaan. Voorbeelden daarvan zijn Bijlmer Klassiek, de gebiedspromotie voor Hondsrugpark of de campagne voor arbeidsgelegenheid voor het entertainmentdistrict in Zuidoost. Ze heeft 2.5 jaar gewerkt aan het opzetten van het Masterplan Zuidoost en maakte deel uit van de Alliantie. Daarnaast is ze bestuurslid van Zuidoost City, de nieuwe gebiedsorganisatie van ons stadsdeel.

8 Jaar geleden begon ze haar eigen Jazzbrand, de ZOJazz Lounge, een live show met dinner & drinks in Cottonclub style en sinds 3 jaar is zij bezig met ontwikkelen van het ZOJazz Stage. Het nieuwe Jazz en wereldmuziekpodium van Amsterdam, Nederland en de wereld vanuit Zuidoost. Zij neemt ons vanavond mee door de geschiedenis van de muziekscène in Zuidoost.

Fumilayo Koswal is creatief ondernemer, DJ en programmamaker. Hij werkt als cultureel programmeur bij Stichting Kazerne Reigersbos, draait hij mee op producties van onder andere Snipes en Boiler Room en heeft hij zelf een korte film geproduceerd: INDIGO, dat het verhaal vertelt van een jonge creatieveling in de Bijlmer.

August Lagadeau is organisator van Pianoland, een amapiano feest dat op verschillende locaties in Amsterdam plaatsvindt. Hoewel zij graag feesten in Zuidoost organiseren, is het vinden van een geschikte en betaalbare ruimte in het stadsdeel een onmogelijke opgave.

Giefa Sparkle groeide op in een muzikale familie, studeerde aan de Herman Brood Academie en is zangeres en actrice. Ze is bekend van de film Sing Song en deed op haar 14de mee aan the voice kids.

Dylan Bakker is parttime politicus bij BIJ1, medeoprichter van Community Center Mijehof én bedenker van het succesvolle concept Bijlmer Got Talent. Bijlmer Got Talent is een jaarlijks talentenjacht-evenement dat plaatsvindt in Amsterdam Zuidoost. Het evenement werd voor het eerst georganiseerd in 2011 en is sindsdien een populaire traditie geworden, met de deelname van jong en oud uit de buurt en andere delen van Amsterdam

Pieter Breek is senior researcher en coordinator bij het IMI-Lab. Momenteel is hij bezig met zijn onderzoek naar het versterken van het ‘muziekecosysteem’ in Zuidoost. Dit betekent dat hij met verschillende stakeholders in gesprek gaat om te onderzoeken hoe de muziekscene in Zuidoost versterkt kan worden.

Koos Zwaan geeft les en is lab lead bij het IMI-lab. Hij spreekt vanavond over de doelen van het IMI-lab en wat een onderzoek dat nu in Zuidoost plaatsvindt in de praktijk kan betekenen.

DossierZuidoost Groeit
Leefbaar
ProgrammareeksZuidoost Groeit

Zuidoost ontwikkelt zich in rap tempo. Met het plan om circa 40.000 woningen te bouwen tot 2040 en daarbij horende voorzieningen zoals scholen, winkels, horeca, uitgaansgelegenheden, zorg, sportvelden en parken groeit dit stadsdeel enorm. Tijdens deze reeks voeren we gesprekken over de fysieke ontwikkelingen in en rondom dit stuk Amsterdam. Wat betekenen al deze nieuwe ontwikkelingen voor de bewoners en ondernemers van Zuidoost? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen in Zuidoost de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen? Luister en praat mee.