‘’Als ik niet in Amsterdam woonde zou ik er elke vakantie naar toe gaan’’ is een verlengstuk van het Album FASES van MC Lost. Fases vertelt het verhaal van MC Lost, een muzikale documentatie van een kleine jongen naar een grote man in de grote stad. De pieken, de dalen, de onzekerheden, de lusten, de lasten: kortom het verhaal van een Surinaamse Amsterdammer uit de Bijlmer. Jong, naïef en gretig. Het verhaal wordt verteld vanuit een nostalgisch perspectief – dingen die zijn geweest, en nog gaan komen. Dit omdat MC Lost nog steeds in die fases zit en ook niet weet hoe. Dat is de kracht: Niemand weet uiteindelijk hoe? We hoeven het ook niet te weten. Zolang we gaan, gaan we. Fases.

Deze avond gaat host Jennifer Muntslag met MC Lost in gesprek over het maakproces en het verhaal achter zijn boek en album.

‘’Als ik niet in Amsterdam woonde zou ik er elke vakantie naar toe gaan’’ kan besteld worden via deze link.

Met in dit programma
MC Lost
Schrijver, rapper en performer
Pkeyz
Producer
Millz gold
Producer
Soortkill
Schrijver & Medeoprichter van SMIB
Soultrash
HipHop collectief

MC Lost, ook wel Roger Buyne. Rapper, schrijver en performer. Hij draagt voor op gevoel. Soms op het randje, vanuit het hart maar vooral vanuit de stad. De Bijlmer om precies te zijn. Thema’s zijn zelfreflectie, ego, en ergens voor willen staan. Maar ook stadse thema’s als nachtbussen en glaasjes wijn aan de grachten komen voorbij in het werk van MC Lost. Het schrijven fascineerde Roger altijd al, die GTST-achtige verhalen schreef over zijn klas in groep 6. Door aangestuurd te worden in de 2e klas om te freestylen tijdens een tussenuur, begon de liefde voor rappen. Op 14 jarige leeftijd nam hij zijn eerste track op en 2 jaar later bracht hij zijn eerste wapenfeit ‘Ik Ga’ uit. Via ‘Wanted Amsterdam’ is Roger terecht gekomen bij ‘NoLimit’, waar hij de leden van SoulTrash is tegengekomen.

Een aantal jaar, en 3 projecten later staat nu FASES voor de deur. Waar de vorige projecten veel meer samenwerkingen waren is dit echt een EP van MC LOST, het verhaal van hoe een kleine jongen met een grote droom een man geworden is in een stad van grote dromen. Momenten van vallen, jezelf tegenkomen en durven aan te kijken. Hij neemt je mee rond al deze pieken en dalen. Kwetsbaar, soms zelf schamend, tot zelfverzekerdheid, Amsterdamse arrogantie.

Over de sprekers:

Pkeyz ook wel Princess Marfo is een Instrumentalist, vocaliste en producer uit Amsterdam Zuid-oost. Met haar Ghanese roots maakte Pkeyz al jong kennis met muziek, eerst het luisteren, vervolgens zelf spelen en sinds kort ook het uitbrengen van muziek. Pkeyz heeft MC Lost muzikaal ondersteund met zijn debuutalbum Fases.

Millz Gold ook wel Amilchar Wasberg. Geboren in Suriname en op jonge leeftijd vertrokken naar Nederland. Met het creëren van muziek als grote liefde. Kenmerkend zijn de sfeervolle, frisse geluiden en de oorverdovende drums die Millz Gold een producer maken om in de gaten te houden. Na eerdere producties voor Joncho, Eves Laurent, produceerde Millz Gold maar liefst 5 tracks op het debuutalbum van MC Lost Fases.

Soortkill is een schrijver uit Smibsaland, oftewel de Amsterdamse Bijlmer. Soortkill betekent in het Smibanese: type jongen. Soortkill stelde het Smibanese woordenboek 2.0 samen. Ook cureert hij een boekenkast bij de OBA, de Smibliotheek, en geeft hij maandelijks hoorcolleges met de naam Smibanese University Lectures.

SoulTrash is het prijswinnende HipHop collectief uit het alsmaar bloeiende Amsterdam Zuidoost. De 6 koppige multidisciplinaire formatie is begonnen als een workshop produceren en groeide binnen een korte tijd uit tot een live act die het geluid van de Bijlmer anno nu op hoge energieke wijze op het podium brengt. De groep is opgericht door Jeremy Stoep, Bri, CRZE, T.Milan, en MC Lost met als doel een project te produceren voor MC Lost. Tijdens dit process werd al snel duidelijk dat er meer in zat dan een solo project en besloten ze rond hun nieuw ontdekte geluid een bijpassende live show te creëren.

ProgrammareeksAmsterdam Stories

In Amsterdam Stories brengen we je elke maand verschillende verhalen; van muziek, film, fotografie, of poëzie. Samen delen wij verhalen over het gevoel van thuis, liefde, leed, nostalgie, en alledaagse bijzonderheden.