LET OP: Dit programma wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in het najaar. Houd onze agenda in de gaten voor meer informatie.

We zijn op weg naar een uitstootvrij Amsterdam. Dagelijks rijden er 30.000 bestelauto’s de stad in. Of het nu is om pakketjes af te leveren of de loodgieter die langskomt voor onderhoud. Voor de bedrijven van deze bestelauto’s zit er een grote verandering aan te komen want vanaf 2025 worden de regels voor bestelauto’s strenger. Vanaf dat jaar wordt de uitstootvrije zone ingevoerd. Wat voor gevolgen heeft dit voor de logistieke sector waaronder de MKB’er? Hoe kunnen logistieke ondernemers stappen nemen om in 2025 uitstootvrij te zijn? En hoe ondersteunt de gemeente de ondernemers bij deze stap? Hierover gaan we in gesprek tijdens deze editie van Logistiek020.

Meer informatie over dit programma volgt spoedig.

DossierLogistiek020
Bereikbaar
Dit programma is ontwikkeld door
Lisan Klop
Programmamaker Ruimtelijke Stad
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartners
ProgrammareeksLogistiek020

Logistiek is de bloedsomloop van de stad, zonder logistiek wordt er niet gebouwd, worden winkels niet bevoorraad en worden er geen pakketjes bezorgd. Tegelijkertijd knelt het in de bevoorrading van de stad en zet logistiek de leefbaarheid van de stad flink onder druk. De sector is daarom toe aan een nieuwe start, maar hoe ziet dat er straks uit? Samen met de sector, de gemeente en de rest van de stad gaan we op zoek naar de slimme, lichte, schone, duurzame logistiek van de toekomst?