In de kakofonie van voertuigen in de stad is er sinds enkele jaren een nieuwe innovatie bijgekomen: Licht Elektrische Vracht Voertuigen (LEVV). Rondzoevende kleine auto’s, vrachtwagentjes en fietsen die handig tussen de drukte van de stad door kunnen manoeuvreren. Ze zijn minder vervuilend, nemen weinig ruimte in en zijn daardoor minder belastend voor de leefkwaliteit. LEVV’s zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de stad en wij profiteren allemaal van het feit dat binnen een oogwenk onze pakketjes op de stoep staan. Echter hebben LEVV’s ook gevolgen voor de verkeersveiligheid in de stad, is het laadvermogen beperkt en moeten ze ook op plekken opgeladen kunnen worden. Hoe ontwikkel je een visie voor een sector die zich constant innoveert? En hoe beïnvloeden deze LEVV’s de logistiek in de stad? Hierover gaan we met experts en het publiek in gesprek.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
DossierLogistiek020
Bereikbaar
Dit programma is ontwikkeld door
Lisan Klop
Programmamaker Ruimtelijke Stad
Partners
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartner
ProgrammareeksLogistiek020

Logistiek is de bloedsomloop van de stad, zonder logistiek wordt er niet gebouwd, worden winkels niet bevoorraad en worden er geen pakketjes bezorgd. Tegelijkertijd knelt het in de bevoorrading van de stad en zet logistiek de leefbaarheid van de stad flink onder druk. De sector is daarom toe aan een nieuwe start, maar hoe ziet dat er straks uit? Samen met de sector, de gemeente en de rest van de stad gaan we op zoek naar de slimme, lichte, schone, duurzame logistiek van de toekomst?