Op dagen als Sinterklaas, Kerst en Black Friday is het alle hens aan dek bij de pakketjesbezorging. Al jaren groeit het aantal bestelde online producten hard, maar sinds de coronacrisis gaat het in een stroomversnelling. Want eerlijk is eerlijk, het is ook wel makkelijk. Je nieuwe schoenen, boeken of wasmachine is maar een klik van je voordeur verwijderd. De koeriersdiensten zorgen ervoor dat pakketten veilig en vlot worden afgeleverd. Echter zorgt deze toename in pakketjes ook voor drukkere straten, leegstaande winkels en vooral veel extra karton. Hoe gaan we duurzamer en efficiënter pakketjes bezorgen? Wat is het lot van teruggestuurde pakketjes? Gaan pakketjes in de toekomst met een drone bezorgd worden? We gaan in gesprek over de ins en outs van de bezorgmaatschappij, wees erbij!

Vanwege de aangepaste maatregelen is het niet mogelijk dit programma vanuit de zaal bij te wonen. Om mee te praten en vragen te stellen aan de sprekers, kan je het programma via zoom bekijken.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
ProgrammareeksLogistiek020

Logistiek is de bloedsomloop van de stad, zonder logistiek wordt er niet gebouwd, worden winkels niet bevoorraad en worden er geen pakketjes bezorgd. Tegelijkertijd knelt het in de bevoorrading van de stad en zet logistiek de leefbaarheid van de stad flink onder druk. De sector is daarom toe aan een nieuwe start, maar hoe ziet dat er straks uit? Samen met de sector, de gemeente en de rest van de stad gaan we op zoek naar de slimme, lichte, schone, duurzame logistiek van de toekomst?