Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het OV-netwerk meegroeit met de Metropoolregio Amsterdam? In dit programma bespreken welk netwerk we in 2050 nodig hebben om te garanderen dat Amsterdam en de Metropoolregio bereikbaar blijft en wat er voor nodig is om het netwerk zo goed mogelijk te laten aansluit bij de wensen van de toekomstige gebruikers. Welke infrastructurele ingrepen moeten bijvoorbeeld eerst gebeuren en hoe zorgen we voor de juiste verbindingen op het netwerk in de Metropoolregio. Met experts, ontwerpers en betrokkenen bespreken we de grootste opgave die er spelen om de bereikbare regio te realiseren. En proberen we de fundamenten te leggen die hier voor nodig zijn.

DossierRuimte! Ruimte! Ruimte!
Leefbaar

Met in dit programma

Michiel Sommeijer is vervoerontwikkelaar bij GVB. Zijn rol is om het Amsterdamse metro-, tram-, en busnetwerk zo optimaal mogelijk in te richten voor alle reizigers. Ieder voertuig kan je maar op één plek tegelijk inzetten, maar hoe moet je deze inzetten om zoveel mogelijk reizigers blij te maken?

Irma Winkenius is Regiodirecteur Randstad Noord bij de NS en Projectdirecteur voor Amsterdam Centraal Station. NS wil haar bijdrage leveren in het duurzaam bereikbaar houden van Nederland, voor iedereen. Regionaal maatwerk is daarin essentieel. Irma vervult als Regiodirectie Randstad Noord deze rol voor de Provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

Walter Etty is lid van het Dagelijks Bestuur van Rover. Reizigersvereniging Rover is dé stem van de reiziger in het openbaar vervoer. Rover weet als geen ander wat er bij de reiziger speelt en kaarten dit aan bij vervoersbedrijven, overheden en via de media. Als organisatie zetten ze zich in voor goed openbaar vervoer als aantrekkelijk alternatief voor auto en vliegtuig.

Aart de Koning is Teammanager Specialisten bij Goudappel. In die rol ondersteunt hij de adviseurs van Beleids- en Gedragsonderzoek, Openbaar Vervoer en Parkeren & Locatieontwikkeling. Zelf is Aart veel bezig met strategische mobiliteitsopgaven voor de lange termijn, waarbij mijn focus ligt op de bestuurlijke relevantie van de (technische) inhoud.

Inge van Huffelen is senior projectmanager bij VINU. Inge is een ervaren project- en procesmanager met een brede achtergrond in ruimtelijke planvorming en gebiedsprocessen. Als projectmanager werkt zij graag aan gebiedsontwikkelingsprojecten en in regionale samenwerkingen, waarbij meerdere disciplines samen komen. Inge heeft rijke kennis en ervaring in het begeleiden van projecten, processen en programma’s op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, bereikbaarheid en duurzaamheid.

Partners
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartner
ProgrammareeksAmsterdamse Werken

Wat zijn de Grote Werken die Amsterdam in de komende decennia gaan tekenen?