Global Trends

Feminisme goes intersectioneel: en nu?

Een interactieve talkshow over het feminisme van nu.
woensdag 2 sep, 16.00
wo 2 sep, 16.00
Online via LIVECAST

Intersectionaliteit, wat is dat eigenlijk? Nu de term en theorie - geïntroduceerd door Amerikaanse hoogleraar en burgerrechtenactivist Kimberlé Crenshaw - gemeengoed is geworden in feministische literatuur, is het tijd om het populaire gebruik ervan eens onder de loep te nemen. Zonder te vervallen in wetenschappelijk jargon, gaan we vanavond in gesprek over de betekenis van intersectionaliteit binnen het feminisme. Verschillende vrouwen nemen plaats aan de talkshow-tafel en nemen ons mee in hun ervaringen en observaties. Voor wie is er plek binnen het Nederlandse feminisme? Wie worden er nog te vaak vergeten? En hoe ziet feminisme er vandaag de dag uit op straat, aan de keukentafel of binnen de muren van overheidsinstellingen?

Vanwege gezondheidsredenen kan Annika Mell er helaas toch niet bij zijn, Jeanette Chedda neemt het van haar over.

De FemCity talkshows zijn informele – voor nu online – gespreksavonden in Pakhuis de Zwijger, gratis voor het publiek te bekijken en gericht op iedereen die op zoek is naar diepgang en duiding van actualiteiten in de maatschappij die draaien om feminisme en gendergelijkheid. Daarbij is de talkshow een platform voor vrxowen met belangrijke ideeën, innovatieve ondernemingen of bijvoorbeeld de release van een boek, album of platform. We zijn live, dus iedereen kan vanuit huis vragen stellen aan de aanwezigen of chatten met andere kijkers. 

Dit seizoen vind je de talkshows ook op

14 oktober – Kunnen alle Black Female Achievers opstaan alstublieft? Een avond in het teken van de Black Achievement Month.

9 december – My body, my choice. Een avond over vrouwenrechten, solidariteit en autonomie.

woensdag 2 sep, 16.00
Online via LIVECAST