Kabinet gevallen, nieuwe partij daar, motie zus, stemming zo — met alle verwarrende en tegenstrijdige info in je feed zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Hoe zorg je dat je toch goed geïnformeerd naar het stemhok gaat? Kom naar De KiesQuiz! Daar voelt Younes Douari van Represent Jezelf je aan de tand over je verkiezingskennis, zodat jij helemaal ready voor 22 november weer vertrekt. En misschien win je ook nog een gezellig prijsje…

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over Represent Jezelf

Niks met politiek? Ewaja, wij ook niet altijd man. Maar je moet wel weten watsgaande.

Represent Jezelf is een community-driven platform met het doel jongeren te betrekken in de politiek. Het zet zich in om de ondergepresenteerde groep van jongeren met een biculturele achtergrond of praktische opleiding te informeren, motiveren en mobiliseren om deel te nemen aan democratische processen. Het project richtte zich concreet op de Provinciale Statenverkiezingen van 2023 door middel van een Get Out to Vote-campagne. Represent Jezelf brengt politiek naar de belevingswereld van jongeren door taal te gebruiken die zij met elkaar spreken – met woorden uit het Marokkaans of Sranantongo. Daardoor komt het betrouwbaarder, begrijpelijker en meer vertrouwd over.

Over Check je stem

Check je stem laat zien hoe er in de Tweede Kamer op moties is gestemd, zodat je tijdens de verkiezingen een betere keuze kan maken.

Dit programma is ontwikkeld door
Romy Heymans
Hoofdredacteur
In samenwerking met
Partners
Mediapartner
ProgrammareeksNederland kiest