Hernieuwbare materialen en hout worden vaak in één adem genoemd. Toch zijn er veel meer hernieuwbare materialen die kunnen worden gebruikt in de bouw. Zo kunnen materialen als bamboe, hennep, vlas en wol goed worden toegepast als bouwmaterialen. Welke biobased materialen zijn er allemaal? Waarom geven we niet alle biobased materialen dezelfde aandacht? En hoe gaan we op grote schaal met biobased materialen bouwen? Daarover gaat de tweede aflevering van deze tweede serie over houtbouw.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Kurken isolatieplaten, hennepbetonblokken, rieten dakbedekking, vlasspaanplaten en vloerafwerking van bamboe; er zijn meer dan genoeg soorten biobased materialen en dit aantal groeit alleen maar. Toch lijkt het idee dat hout niet het enige biobased materiaal is, nog niet echt geland in de bouwwereld. Waar de opkomst van houtbouw langzaam is verlopen, is de opkomst van andere biobased materialen nog niet eens van de grond gekomen.

In dit programma gaan we kijken naar kansrijke biobased materialen. Hoe kunnen deze materialen de gebreken van houtbouw en niet-hernieuwbare materialen oplossen? Waar is de aandacht die we geven aan houtbouw voor andere biobased materialen? En hoe moet de verhouding tussen verschillende biobased materialen eruitzien?

DossierHoutbouw
Group 565 Klimaatneutraal

Dit programma is ontwikkeld door
Robbert Bovee
Programmamaker Ruimtelijke Stad
Bas de Zwart
Junior Programmamaker Ruimtelijke Stad
Partners
De moderator van dit programma is
Susanne Heering
Moderator
Mediapartners
ProgrammareeksDag van de Duurzaamheid

Op 7 oktober is het tijd voor de Dag van de Duurzaamheid bij Pakhuis de Zwijger. Wil jij mee praten, denken en leren over een duurzamere toekomst? Schrijf je dan snel in voor een van de programma's.