We leven in 2021. In de klimaattransitie is het morgen al 2030 en overmorgen al 2050. De toekomst is dus dichterbij dan je denkt. Maar wat voor toekomst zijn we eigenlijk aan het bouwen? In deze sessie starten we in ons ideale toekomstbeeld van 2050 en bedenken we welke bouwstenen er nodig zijn om die toekomst te verwezenlijken. Aan de hand van drie thema’s bouwen we de toekomst. Help jij ons een weg te bouwen naar een duurzaam, leefbaar en gezond 2050? Schrijf je dan nu in!

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Tijdens de sessie Toekomstbouwers duiken we samen met de jongeren van de Jonge Klimaatbeweging in hun ambitieuze visie voor 2050. Onze Jonge Experts voor de thema’s Reizen, Wonen en Energie nemen je mee in hoe jongeren willen dat we in 2050 reizen, wonen en energie verbruiken. In break-outs gaan we daarna met elkaar in gesprek over wat er moet gebeuren in 2021 en 2022 om die visie voor 2050 waar te maken. Zo bouwen we samen aan een leefbare toekomst. Bouw jij met ons mee?

Dit programma is ontwikkeld door
ProgrammareeksDag van de Duurzaamheid

Op 7 oktober is het tijd voor de Dag van de Duurzaamheid bij Pakhuis de Zwijger. Wil jij mee praten, denken en leren over een duurzamere toekomst? Schrijf je dan snel in voor een van de programma's.