Het is tijd voor de dertiende editie van de Trouw Duurzame 100. Tijdens dit programma, vol toonaangevende sprekers, inspiratie en debat, breekt het moment van de onthulling aan. Welke duurzame Nederlanders voeren de top van 2021 aan?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Bij De Trouw Duurzame 100 staat de duurzame burgerbeweging centraal. Gewone mensen dus, die zich inspannen om Nederland duurzamer te maken. Vaak samen, soms individueel. Door insecten te helpen, een voedselbos te planten, afval op te ruimen, te protesteren voor het klimaat, te recyclen of spullen te delen. En ga zo maar even door. De groene beweging ‘van onderop’ is springlevend!

Tijdens deze avond krijgt deze groene burgerbeweging de aandacht die het verdient en is er vooral ruimte voor de verhalen achter alle mooie initiatieven die onderdeel zijn van de Trouw Duurzame 100. Daarnaast gaan we in gesprek met een hoop experts over een aantal belangrijke en actuele onderwerpen waar al deze initiatieven iedere dag mee bezig zijn en wordt aan het einde van de avond bekend gemaakt wie dit jaar wordt uitgeroepen tot de nummer 1 van de Trouw Duurzame 100.

Meer informatie en achtergrond over de Trouw Duurzame 100: trouw.nl/duurzame100

De uitreiking van de top 100 is te bekijken via de knop bovenaan deze pagina.
Het programma ‘nieuwe afspraken’ kun je terugkijken via onderstaande link:

 

Het programma
19.00 - 20.00 TALK - Nieuwe Afspraken

We starten deze avond met een programma over de nieuwe afspraken die gemaakt moeten worden voor de duurzame wereld van morgen. Begin november is de Klimaatconferentie in Glasgow waar op internationaal niveau afspraken worden gemaakt om in actie te komen tegen klimaatverandering, de afgelopen jaren en komende maanden zijn in Green Deals afspraken gemaakt over onder andere duurzame landbouw, circulair bouwen en vervoer. Daarnaast wordt de duurzame beweging van onderop steeds actiever en belangrijker om de belangrijke doelen te behalen.

In dit programma gaan we in gesprek met groene denkers en doeners. Welke afspraken moeten we nu maken? Wat hopen we met de Klimaatconferentie (COP26) te bereiken? Waar moeten en kunnen we NU mee aan de slag?

20.30 - 21.30 UITREIKING - Trouw Duurzame 100

De avond sluiten we af met de uitreiking van meest impactvolle, inspirerende en duurzame initiatieven uit de Trouw Duurzame top 100. Een feestelijk programma met korte interviews met experts, mooie voordrachten en de bekendmaking van de top 25 initiatieven.

ProgrammareeksTrouw Duurzame 100

De Duurzame 100 van Trouw is een jaarlijkse ranglijst die bestaat uit 100 Nederlanders die het afgelopen jaar zijn opgevallen op het gebied van duurzaamheid.