Een deel van de mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid kan prima werken zolang het werk, de werktijden, de begeleiding en de omgeving bij hen passen. Maar zijn er genoeg werkplekken? Krijgen mensen die beschut werken goede begeleiding? En kunnen zij doorgroeien? Gemeenten moeten zorgen voor beschutte werkplekken. Een aantal gemeenten zet zich hier extra voor in, terwijl in andere gemeenten niet genoeg plekken zijn. Wat kunnen we leren van gemeenten waar het goed gaat? Vanavond gaan we in gesprek met mensen die hun verhalen delen over beschut werk. Hoe ervaren zij het? We gaan ook met vertegenwoordigers van gemeenten en sociale ontwikkelbedrijven in gesprek. Wat is er nodig om mensen op een werkplek te krijgen die bij hen past?
Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Over de sprekers

De gehele avond zal Fatma Koşer Kaya – de nieuwe voorzitter van de LCR – de moderator Rick Brink vergezellen als sidekick. Ook zal zij de probleemstelling rondom beschut werken uiteenzetten aan de hand van een onderzoek dat de LCR heeft gepubliceerd in 2018.

Aan dit programma nemen een aantal mensen die ervaring hebben met beschut werk deel die hun verhaal met ons delen. Hoe ervaren mensen beschut werk?

Sandra van den Nouweland heeft ervaring met beschut werken als productiemedewerker bij de Binnenbaan.

Miranda Kradolfer heeft ervaring met beschut werken als baliemedewerker bij de post.

Verder schuiven een aantal deskundigen op het gebied van beschut werken aan tafel. Wat is er nodig om mensen op een werkplek te krijgen die bij hen past?

Michelle Jongebloet is de manager arbeidsontwikkeling bij het sociaal ontwikkelbedrijf UW in Utrecht.

Wouter de Vaal is de operationeel directeur van Social Capital, een bedrijf dat werknemers met een arbeidsbeperking verbindt aan werkgevers in de horeca.

Judith van Maanen werkt bij Werkzaak Rivierenland, als senior werkcoach Onderzoek & Ontwikkeling & projectleider beschut werk.

ProgrammareeksDe Nieuwe Solidariteit

Een nieuwe toekomstvisie op sociale zekerheid